Η «Αυγή» προαναγγέλλει μικροαλλαγές στα capital control: Πόσο θα αυξηθεί το όριο ανάληψης

Η «Αυγή» προαναγγέλλει μικροαλλαγές στα capital control: Πόσο θα αυξηθεί το όριο ανάληψης

Αλλαγή στο εβδομαδιαίο μοντέλο -H ανανέωση του εβδομαδιαίου ορίου αναλήψεων δεν θα γίνεται οριζοντίως, τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής, αλλά από τη στιγμή που ο καθένας κάνει την πρώτη ανάληψη χρημάτων

Η «Αυγή» προαναγγέλλει μικροαλλαγές στα capital control: Πόσο θα αυξηθεί το όριο ανάληψης
Νέα αύξηση στο όριο ανάληψης χρημάτων από τις τράπεζες
αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή». Η σχετική απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα, είναι έτοιμη και από μέρα σε μέρα αναμένεται να αλαλάξει το καθεστώς ανάληψης μετρητών από τα
ΑΤΜ και γκισέ, με την καθιέρωση προσωποποιημένου επταήμερου για τους καταθέτες. 

Κλείσιμο
Αυτό σημαίνει ότι η ανανέωση του εβδομαδιαίου ορίου αναλήψεων δεν θα γίνεται οριζοντίως τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής, αλλά από τη στιγμή που ο καθένας κάνει την πρώτη ανάληψη χρημάτων.

Έτσι ο κάθε πολίτης θα ορίζει το πότε θα αρχίζει η εβδομάδα αναλήψεών του, καθώς αν αναλάβει το σύνολο των χρημάτων που δικαιούται παραδείγματος χάριν τη Δευτέρα, το προσωπικό του όριο θα ανανεώνεται την επόμενη Δευτέρα, κι όχι την Παρασκευή.

Παράλληλα, οι τράπεζες έχουν ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου των αναλήψεων από τα 420 ευρώ στα 500 ευρώ, τη στιγμή που η κατάσταση ρευστότητας βελτιώνεται, με το όριο στήριξης από τον έκτακτο μηχανισμό ELA να μειώνεται κατά 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ αυτή την εβδομάδα.

Επιπλέον, οι τράπεζες έχουν ζητήσει να είναι δυνατή η μεταφορά τυχόν μη αναληφθέντος ποσού από το εβδομαδιαίο όριο στην επόμενη εβδομάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης