Ισλανδία: Αποπλήρωσε το χρέος της στο ΔΝΤ δέκα μήνες πιο νωρίς

Ισλανδία: Αποπλήρωσε το χρέος της στο ΔΝΤ δέκα μήνες πιο νωρίς

Η χώρα της Βόρειας Ευρώπης είχε δανειστεί το ποσό των 2,1 δισ. δολαρίων, το οποίο είχε υποχρέωση να αποπληρώσει σε έντεκα δόσεις, με ημερομηνία λήξης της τελευταίας στις 31 Αυγούστου 2016

Ισλανδία: Αποπλήρωσε το χρέος της στο ΔΝΤ δέκα μήνες πιο νωρίς
Στην αποπληρωμή του συνόλου του χρέους της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε η κυβέρνηση της Ισλανδίας την Παρασκευή (9/10), δέκα μήνες πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία της τελευταίας δόσης, ύψους 332 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με αυτόν τον τρόπο, η χώρα της Βόρειας Ευρώπης ολοκλήρωσε το πρόγραμμα διάσωσης, το οποίο είχε επιβληθεί μετά την οικονομική κρίση του 2008, όταν η οικονομία της χώρας κατέρρευσε από τις πιέσεις της παγκόσμιας ύφεσης.

Η κυβέρνησης της Ισλανδίας είχε δανειστεί το ποσό των 2,1 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της χώρας, καθώς και την αποπληρωμή του προαναφερθέντος ποσού σε 11 δόσεις, η τελευταία εκ των οποίων εξέπνεε τον Αύγουστο του 2016.

Κλείσιμο
Η Τράπεζα της Ισλανδίας τόνισε ότι η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους προς το Ταμείο, αποδεικνύει την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος και τη θετική επίδραση που είχε στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης