Νέο deal στην Κηφισίας: Σε ποιον επιχειρηματία πέρασε το Kosmopolis στο Μαρούσι

Νέο deal στην Κηφισίας: Σε ποιον επιχειρηματία πέρασε το Kosmopolis στο Μαρούσι

Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από την αγορά του ακινήτου βρίσκεται ο Παύλος Φουρλής, ο οποίος διαχειρίζεται τη γαλλική αλυσίδα Leroy Merlin στη χώρα μας

Νέο deal στην Κηφισίας: Σε ποιον επιχειρηματία πέρασε το Kosmopolis στο Μαρούσι
Πίσω από τις γραμμές της χθεσινής ανακοίνωσης τoυ Odeon Kosmopolis για το κλείσιμο του γνωστού πολυκινηματογράφου του Αμαρουσίου κρύβεται το μοναδικό ίσως για εφέτος, σημαντικό deal του εγχώριου real estate στο κομμάτι των εμπορικών ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από την αγορά του ακινήτου επί της λεωφόρου Κηφισίας βρίσκεται ο Παύλος Φουρλής, ο οποίος διαχειρίζεται τη γαλλική αλυσίδα Leroy Merlin στη χώρα μας. Ο γνωστός επιχειρηματίας φαίνεται ότι αναζητούσε εδώ και καιρό το κατάλληλο ακίνητο, εξετάζοντας την επέκταση της γνωστής φίρμας Do It Yourself επί της λεωφόρου Κηφισίας και καταλήγοντας τελικά στο ακίνητο ιδιοκτησίας του ομίλου Πειραιώς, το οποίο στέγαζε την τελευταία δεκαετία τον γνωστό πολυκινηματογράφο.

Γεγονός πάντως είναι ότι το συγκρότημα του Kosmopolis σταδιακά είχε αποδυναμωθεί, αφού πολλά από τα καταστήματα (κυρίως από τον τομέα της εστίασης) που φιλοξενούσε, έκλεισαν με την πάροδο των ετών, ενώ και ο πολυκινηματογράφος είχε υποστεί απώλειες, ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, λόγω της γενικότερης πτώσης της αγοράς και της μείωσης των εισιτηρίων στην ελληνική αγορά. Ενδεικτικά αναφέρεται εδώ ότι ενώ τη σαιζόν 2010- 2011 ο αριθμός των εισιτηρίων στην ελληνική αγορά ήταν στα 10,8 εκατομμύρια, τη χειρότερη χρονιά (2013- 2014) το αντίστοιχο νούμερο έπεσε στα 9 εκατ., για να ανέβει για τη σαιζόν 2014- 2015 στα πέριξ των 10 εκατ.

Κλείσιμο
Οσον αφορά τώρα το Odeon Kosmopolis που κλείνει οριστικά στις 23 Σεπτεμβρίου, στη χθεσινή ανακοίνωσή της, η Odeon αναφέρει ότι προσδοκά τους επόμενους μήνες ότι «θα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει νέα σημεία ψυχαγωγίας. Με λύπη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας κινηματογράφο, μεταφέροντας τη δράση στις υπόλοιπες αίθουσες ODEON που βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία της πρωτεύουσας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας: ODEON STARCITY, ODEON ΟΠΕΡΑ, EMBASSY NOVACINEMA ODEON, ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ - στην Αθήνα, ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ - στη Θεσσαλονίκη, ODEON TALOS PLAZA - στην Κρήτη, ODEON KOSMOPOLIS - στην Κομοτηνή, ODEON PARALIMNIO - στα Ιωάννινα, ODEON ΞΑΝΘΗ - στην Ξάνθη. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου της Κηφισίας 73 στο Μαρούσι, η οποία διέθετε μέχρι σήμερα το χώρο προς μίσθωση, αποφάσισε να αλλάξει ριζικά τη χρήση του ακινήτου. Ως εκ του τούτου, γίνεται επιτακτική η παύση της λειτουργίας του πολυκινηματογράφου για την αλλαγή εκμετάλλευσης του χώρου. Οι κινηματογραφικές αίθουσες του ODEON Kosmopolis χάρισαν στέγη στις πιο εκλεκτές ταινίες απ' όλο τον πλανήτη για περισσότερα από δέκα χρόνια, φιλοξενώντας πάνω από 5 εκατ. επισκέπτες».


Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης