Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικό κλείσιμο στο 3,6%

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικό κλείσιμο στο 3,6%

Στις 649,05 μονάδες ο Γενικός Δείκτης 

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικό κλείσιμο στο 3,6%
Σημάδια αφύπνισης έδειξε η χρηματιστηριακή αγορά μια ημέρα μετά την δημοσκόπηση – η οποία έφερε την Ν.Δ να προηγείται.

Η άνοδος προήλθε ξεκάθαρα απο αυτή την  ουσιαστική αλλαγή διότι επί τρεις μήνες και πλέον η αγορά προεξοφλούσε τις δραματικές συνέπειες στις τράπεζες και την συμφωνία. 

Σήμερα δεν ούτε ο Ντράγκι, ούτε η Ευρώπη, ούτε τίποτα. Οι αγορές απλώς επιβράβευσαν την στροφή στις δημοσκοπήσεις. Παράλληλα, όμως, εδώ και ημέρες έχουν ξεκαθαρίσει ότι, θέλουν όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα στην κυβέρνηση              

Και δεν ήταν μόνο η άνοδος κατά 3,61% με τον Γενικό Δείκτη στις 649,05 μονάδες, αλλά και ο τζίρος των 34,4 εκατ. ευρώ, συναλλαγές που ήταν αρκετά αυξημένες σε σύγκριση με την τελευταία περίοδο. 

Η αγορά λοιπόν πανηγύρισε την ανατροπή στην εκλογική μάχη, όπως αναφέρουν  χρηματιστηριακοί παράγοντες, αλλά οι ξένοι επιδιώκουν ξεκάθαρα μια κυβέρνηση με τα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά και όσα στηρίζουν την Ευρώπη. Είναι η μοναδική περίπτωση για την οποία οι δανειστές θα είναι σίγουροι ότι, θα προχωρήσουν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις του μνημονίου.

Εξάλλου, μόνο σε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής θα δοθεί μια τελική λύση για το χρέος. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι, η Γερμανία δεν θα έκανε δώρο την λύση για  το χρέος σε κανέναν Έλληνα πολιτικό. 

Σήμερα λοιπόν η καλή ημέρα φάνηκε από το πρωί καθώς οι τραπεζικές μετοχές πήραν τα ηνία στην άνοδο και ακολούθησε η υπόλοιπη αγορά.

Ρεκόρ 22,22% για την Alpha Bank στα 0,11 ευρώ. Με 9,05% η Εθνική Τράπεζα στα 0,λ542 ευρώ. Κέρδη 8,33% για την Eurobank στα 0,039 ευρώ. Με άνοδο 13,41% η Τράπεζα Πειραιώς. 

Κέρδη 10,38% για την ΔΕΗ στα 4,68 ευρώ και 3,57% για τον ΟΠΑΠ.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης