Ο Maurice Obstfeld νέος επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ

Ο Maurice Obstfeld νέος επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ

Είναι γνωστός ανά την υφήλιο για τις εργασίες του σχετικά με την παγκόσμια οικονομία και θεωρείται ένας από τους καλύτερους ειδικούς επί μακροοικονομικών θεμάτων παγκοσμίως, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ταμείου

Ο Maurice Obstfeld νέος επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ
Η αποχώρηση του Olivier Blanchard φέρνει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Maurice Obstfeld ως νέο επικεφαλής των οικονομολόγων του Ταμείου.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Ταμείου, η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρν, αναφερόμενη στον κ. Obstfeld τονίζει ότι «είμαι ενθουσιασμένη που Μόρις είναι μαζί μας στο Ταμείο. Τα εξαιρετικά ακαδημαϊκά του προσόντα αλλά και η εκτεταμένη διεθνής πείρα του, τον καθιστούν τον κατάλληλο άνθρωπο για να στηρίξει το ΔΝΤ σε μία τόσο σημαντική περίοδο. Είναι γνωστός ανά την υφήλιο για τις εργασίες του σχετικά με την παγκόσμια οικονομία και θεωρείται ένας από τους καλύτερους ειδικούς επί μακροοικονομικών θεμάτων παγκοσμίως».

Σημειώνεται ότι πέραν όλων των άλλων προσόντων του ο νέος επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου έχει συγγράψει και δύο βιβλία για την διεθνή οικονομία. Το ένα εξ αυτών φέρει τον τίτλο «Foundations of International Macroeconics», με συγγραφείς τον κ. Obstfeld και τον Kenneth Rogoff, καθώς και το «International Economics», το οποίο συνέγραψαν οι Obstfeld, Paul Krugman και Marc Melitz.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr
.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης