Κρούγκμαν: Ίσως υπερεκτίμησα την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης

Κρούγκμαν: Ίσως υπερεκτίμησα την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι το Grexit είναι ακόμα πιθανό σενάριο, ο Κρούγκμαν απάντησε ότι ο ίδιος θα πόνταρε τα λεφτά του σε αυτήν την κατάληξη

Κρούγκμαν: Ίσως υπερεκτίμησα την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης
Την πιθανότητα να υπερεκτίμησε τελικά την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης επισήμανε σε συνέντευξή του στο CNN ο Πολ Κρούγκμαν, o Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος που τάσσεται ανοιχτά εναντίον των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα. 

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο, ο Κρούγκμαν παραδέχτηκε ότι ήταν ένα «σοκ» γι’ αυτόν όταν συνειδητοποίησε ότι η ελληνική κυβέρνηση «πίστευε παραδόξως ότι μπορούσε να απλώς να απαιτήσει ευνοϊκότερους όρους χωρίς ωστόσο να έχει εναλλακτικό σχέδιο».

«Δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό ότι σκόπευαν να αντισταθούν χωρίς να έχουν καταρτίσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης», ανέφερε στη συνέντευξή του ο γνωστός οικονομολόγος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι, υπό μία έννοια, η κατάσταση για τη χρεωμένη χώρα ήταν ούτως ή άλλως απελπιστική.

Κλείσιμο
«Οι όροι της σημερινής συμφωνίας είναι χειρότεροι από αυτούς που προσφέρονταν αρχικά στην Αθήνα, όμως ούτε εκείνοι επρόκειτο να λειτουργήσουν. Οπότε ίσως υπερεκτίμησα την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης», υπογραμμίζει ο Κρούγκμαν.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι το Grexit είναι ακόμα πιθανό σενάριο, ο Κρούγκμαν απάντησε ότι, αν και δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, η παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ θα κριθεί από το αν υπάρξει τελικά αναδιάρθρωση του χρέους. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, ο ίδιος θα πόνταρε σε ένα Grexit.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διακεκριμένου οικονομολόγου, ένα Grexit θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στο μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. «Εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και αρχίσει να ανακάμπτει, το οποίο πιθανότατα θα συμβεί, αυτό με τη σειρά του θα ενθαρρύνει και άλλα πολιτικά κινήματα να αμφισβητήσουν το ευρώ», τόνισε ο Κρούγκμαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης