Συνεχίζει να «κόβει» ευρώ το ελληνικό κράτος

Συνεχίζει να «κόβει» ευρώ το ελληνικό κράτος

Με απόφαση Μάρδα, εγκρίθηκαν 542.853,12 ευρώ για προμήθεια μεταλλικών δίσκων τύπωσης κερμάτων ευρώ από την Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου 

Συνεχίζει να «κόβει» ευρώ το ελληνικό κράτος
Συνεχίζει να “κόβει” ευρώ το ελληνικό κράτος σε πείσμα κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης και στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, που οραματίζονται να τυπώνουν δραχμές στο Νομισματοκοπείο. 

Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Δημήτρη Μάρδα, εγκρίθηκαν 542.853,12ευρώ για την προμήθεια μεταλλικών δίσκων τύπωσης κερμάτων ευρώ από την Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου προς κάλυψη των συναλλακτικών αναγκών του Γ΄ τριμήνου του 2014. 

Πρόκειται για έγκριση σχετικής δαπάνης, που υποβλήθηκε από το Ίδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων & Αξιών της Τράπεζας της Ελλάδος ώστε να εκδοθεί το αντίστοιχο χρηματικό ένταλμα. 

Κλείσιμο
Οι ποσότητες των κερμάτων που μπορεί να εκδώσει κάθε χώρα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της εγκρίνονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και αποτελεί ευθύνη κάθε χώρας να εκδίδει τα δικά της κέρματα με τις εθνικής παραστάσεις στη μία όψη τους. 

Δείτε την απόφαση εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης