Προς παράταση ενός μήνα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Προς παράταση ενός μήνα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Πάει για τέλος Ιουλίου του 2015, όμως ήδη λογιστές και φοροτέχνες εκτιμούν ότι η προθεσμία θα πρέπει να παραταθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους

Προς παράταση ενός μήνα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων
Να δώσει παράταση μέχρι τα τέλη Ιουλίου, πιθανότατα, στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών.

Σχετικές διαβεβαιώσεις φέρεται να έχει δώσει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, κυρία Νάντια Βαλαβάνη, σε εκπρόσωπους λογιστών και φοροτεχνών.

Μέχρι σήμερα, Δευτέρα, έχουν υποβληθεί μόλις 914.423 δηλώσεις από συνολίκά 5,8 εκατ. και έχουν εκκαθαρισθεί οι 875.511. εξ αυτών. Ο μέσος φόρος που προκύπτει από τα 302.909 χρεωστικά εκκαθαριστικά είναι 729 ευρώ ανά φορολογούμενο.

Κλείσιμο
Βέβαια, παρά την πρόθεση να δοθεί παράταση κατά ένα μήνα, λογιστές και φοροτέχνες εκτιμούν πως θα αποδειχθεί αδύνατη η εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Ιουλίου του 2015 και αντιπροτείνουν τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 για όλες τις δηλώσεις μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, κ.λπ..
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης