Bloomberg: Η «πολιτική των άκρων» του Τσίπρα έχει κουράσει τους Έλληνες που θέλουν το ευρώ

Bloomberg: Η «πολιτική των άκρων» του Τσίπρα έχει κουράσει τους Έλληνες που θέλουν το ευρώ

Το δημοσίευμα εστιάζει στο πώς βιώνουν οι Έλληνες αυτήν την κατάσταση ακραίας ανασφάλειας

Bloomberg: Η «πολιτική των άκρων» του Τσίπρα έχει κουράσει τους Έλληνες που θέλουν το ευρώ
Οι Έλληνες έχουν κουραστεί από τις ατέρμονες συνομιλίες της κυβέρνησής τους με τους πιστωτές, οι οποίες έχουν αφήσει τις εταιρείες χωρίς μετρητά και έχουν εξαναγκάσει τους πολίτες να στοιβάζουν τα μετρητά τους κάτω από στρώματα, επισημαίνει σε σημερινό άρθρο του το Bloomberg.

Για του λόγου το αληθές, το πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται την μαρτυρία του Δημήτρη, ενός 23χρονου πωλητή εφημερίδων που ισχυρίζεται ότι το μόνο που ακούει τις τελευταίες μέρες από πελάτες του είναι παράπονα για τη στάση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

«Η κατάσταση είναι άθλια. Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί. Πότε λέει το ένα, πότε λέει το άλλο και τώρα κάνει κάτι τελείως διαφορετικό», είπε ο νεαρός εφημεριδοπώλης στο πρακτορείο.
Κλείσιμο

Μάλιστα, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, μία δημοσκόπηση που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι πάνω από το 50% των Ελλήνων είναι δυσαρεστημένοι με την τακτική της Κυβέρνησης ενώ το 77% επιθυμούν να επιτευχθεί γρήγορα μία συμφωνία με τους πιστωτές.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα διατηρεί τη στήριξη μεγάλης μερίδας των ψηφοφόρων του, πολλοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν αίσιο τέλος.

Περιγράφοντας τη ζοφερή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά από την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις συνομιλίες και την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων την Κυριακή, το δημοσίευμα εστιάζει στο πώς βιώνουν οι Έλληνες αυτήν την κατάσταση ακραίας ανασφάλειας.

«Είμαι πραγματικά μπερδεμένη», λέει η 57χρονη Αλεξάνδρα Βερυκοκάκη, ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου όταν την ρωτούν τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει. «Δεν καταλαβαίνω γιατί κολλάνε σε ανόητα πράγματα. Η χώρα έχει σοβαρά προβλήματα αλλά δεν μπορείς να ζεις ακούγοντας κάθε μέρα «θα σας πληρώσουμε αύριο», «δεν θα σας πληρώσουμε αύριο», «θα ξεπληρώσουμε το δάνειο», «δεν θα ξεπληρώσουμε το δάνειο». Ο κόσμος κοντεύει να τρελαθεί!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης