Σκουρλέτης: Συμφωνία μακριά από μνημόνια

Σκουρλέτης: Συμφωνία μακριά από μνημόνια

Επανέλαβε ότι οι κόκκινες γραμμές για συλλογικές συμβάσεις, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά, παραμένουν

Σκουρλέτης: Συμφωνία μακριά από μνημόνια
"Σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μια συμφωνία μακριά από τα μνημόνια, που να δίνει προοπτική ανάπτυξης στη χώρα", δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Επανέλαβε ότι οι κόκκινες γραμμές για συλλογικές συμβάσεις, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά, παραμένουν.

Για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ο κ. Σκουρλέτης είπε: "Νομίζω ότι αυτή την "εμπλοκή" των τελευταίων ωρών, μπορεί κανείς να την καταλάβει, διότι το θέμα δεν είναι να ξαναγίνουν κάποιες συζητήσεις σαν αυτές που είδαμε τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αλλά να έχει ωριμάσει και να έχει προετοιμαστεί μία λύση... Υπάρχει μία σταθερή επιδίωξη από τη δική μας πλευρά να υπάρξει λύση, η οποία βεβαίως θα έχει κάποια χαρακτηριστικά. Δεν μπορεί να αναπαραγάγει τον προηγούμενο μνημονιακό μηχανισμό. Άρα, πρέπει να ανοίγει το δρόμο εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια, ενώ ταυτόχρονα θα δίνει μία προοπτική συνολικά για το λαό, τη χώρα. Αντιλαμβάνονται όλοι ότι θα έχει δυσκολίες".

Κλείσιμο
Όπως είπε, η κυβέρνηση περιμένει να δει το σύνολο της πρότασης αποτυπωμένο. "Έχω την αίσθηση ότι η βάση της συζήτησης πλέον έχει ξεπεράσει το κείμενο των 47 σελίδων προς το καλύτερο", σημείωσε, ενώ για το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος δήλωσε: "Εγώ συμμερίζομαι αυτό που είπε ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός, ότι αυτή η κυβέρνηση βγήκε για να επιδιώξει λύσεις. Άρα, αν δεν εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει, θα φυγομαχούσε αν έλεγε τώρα εκλογές. Συμμερίζομαι απόλυτα αυτή τη λογική. Βεβαίως, στις δημοκρατίες, όταν υπάρχουν αδιέξοδα, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πάμε σε εκλογές".

Για το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι αφορά το σχρηματοδοτικό σκέλος και όχι τα μνημονιακά προαπαιτούμενα. "Άρα, προφανώς, μιλάμε για μια νέα συμφωνία, θα έχει κάποια μέτρα, αλλά ο όρος "παράταση" χρησιμοποιείται από την άλλη πλευρά, διότι τους διευκολύνει για να μην περάσουν ξανά από τα κοινοβούλια, όλη αυτή τη διαδικασία έγκρισης", σημείωσε σχετικά.

Για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, όπως συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατώτατο μισθό, σχολίασε ότι στις διαπραγματεύσεις υπάρχει ένα περιθώριο το οποίο δεν μπορεί να ξεπεραστεί."Για παράδειγμα, τέλος Ιουνίου, λήγει η μετενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι κάποια πράγματα που αφορούν επιδόματα, θα τεθούν εν αμφιβόλω. Νομίζω λοιπόν ότι δεν έχουμε περιθώριο, πέραν του Ιουνίου, να μην έχουμε καταθέσει για ψήφιση το νομοσχέδιο. Θα σας έλεγα ότι κατηγορηματικά, όσον αφορά εμένα, είναι το δικό μου προσωπικό όριο", είπε ο υπουργός .

Τέλος, για τις εσωκομματικές διαφορές στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι οι προσωπικές συμπεριφορές χαρακτηρίζουν όσους τα λένε και δεν απηχούν, ούτε εκφράζουν έναν προβληματισμό ή μια διχογνωμία στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας".

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης