Στο 13% ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης και από 3% έως 5% ο φόρος διαμονής σε νησιά

Στο 13% ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης και από 3% έως 5% ο φόρος διαμονής σε νησιά

Ηλεκτρονική κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ - Aγώνας ταχύτητας προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κατάλογος των μέτρων

Κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ, ειδικό φόρο διαμονής από 3% εως 5% σε ξενοδοχεία από 3 αστέρια και άνω και αύξηση κατά 3% του πολυτελούς φόρου διαβίωσης είναι ορισμένα από τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης και θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.

Το οικονομικό επιτελείο πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες αγώνα ταχύτητας προκειμένου να ολοκληρώσει τον κρίσιμο κατάλογο μέτρων που θα παρουσιαστεί στο Εurogroup της 11ης Μαίου ώστε να ξεκλειδώσει η πολυπόθητη δόση.
 
Οι προωθούμενες ρυθμίσεις στοχεύουν στην αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απαίτηση των δανειστών στην αύξησή του ενώ όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «το πολυνομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα».

Όπως αποκάλυψε ήδη από χθες το protothema.gr ο κατάλογος των μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη θα περιλαμβάνει:

- Ηλεκτρονική κάρτα για όλες τις συναλλαγές ανω των 70 ευρώ σε νησιά άνω των 3.100 κατοίκων

- Ειδικό φόρο διαμονής κατά την τουριστική περίοδο (Απρίλιος – Οκτώβριος) για συγκεκριμένο αριθμό διανυκτερεύσεων, συγκεκριμένες περιοχές και συγκεκριμένα καταλύματα (σ.σ. πιθανότατα από ξενοδοχεία 3ων αστέρων και άνω). 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο προσχέδιο αναφέρεται ότι ο φόρος διαμονής θα εφαρμοστεί σε νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων όπου ισχύει ο μειωμένος φορολογικός συντελεστής 6% ως εξής:

Α) σε ξενοδοχεία 3 αστέρων 3% ειδικός φόρος
Β) σε ξενοδοχεία 4 αστέρων 4%
Β)σε ξενοδοχεία 5 αστέρων 5%

«Ανοικτό» ζήτημα παραμένει ο καθορισμός του αριθμού διανυκτερεύσεων. Πάντως, ορισμένοι υπερυπουργοί που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις διαφωνούν με το παραπάνω προσχέδιο και ζητούν να εξαιρεθούν από τον ειδικό φόρο τα καταλύματα 3ων αστέρων.

- Ειδική πρόβλεψη ώστε η μη απόδοση ΦΠΑ να θεωρείται κακούργημα
- Διάταξη που θα προβλέπει την πλήρη αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων
- Προστασία πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας εως 200.000 ευρώ από πλειστηριασμούς.
- Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων»
- Αύξηση του συντελεστή από 10%  στο 13% για το φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Το μέτρο θα αφορά αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες.
- «Μπόνους» για τους συνεπείς φορολογουμένους που θα καταχωρούν τις αποδείξεις τους σε ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής.
- Κίνητρα για επαναπατρισμό κεφαλαίων.
- Επικαιροποιημένο κατάλογο εταιριών και περιοχών προς ιδιωτικοποίηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατάλογος δεν θα περιλαμβάνει περιπτώσεις για τις οποίες το ΣτΕ έχει ήδη απορρίψει όπως η πώληση της ΕΥΔΑΠ. Πιθανότατα  θα προβλέπεται ποσοστό πώλησης (για παράδειγμα 51%-49% ή 60%-40%) ώστε το Δημόσιο να διατηρεί ποσοστά ιδιοκτησίας.

Επίσης, η ρύθμιση θα ικανοποιεί εν μέρει την βούληση της κυβέρνησης να διοχετεύει μέρος των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις για την στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων.

Πάντως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανοικτά ζητήματα, εκφράζουν όμως την αισιοδοξία τους ότι θα κλείσουν με θετικό πρόσημο για την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες. 
 
Αναφορικά με τον φόρο επι των τηλεοπτικών διαφημίσεων, κυβερνητικές πηγές εξηγούν ότι δεν χρειάζεται να νομοθετήσουν καθώς υπάρχει ήδη νόμος που τον «πάγωναν» οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τροπολογίες. Σημειώνουν ωστόσο ότι ο συγκεκριμένος φόρος θα επεκταθεί και στις διαφημίσεις των ηλεκτρονικών ΜΜΕ πιθανότατα με τροπολογία που θα κατατεθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια. Εξηγούν δε ότι με μικρότερα νομοσχέδια ή τροπολογίες θα «κλείσουν» μια σειρά από εκκρεμότητες που δεν θα προλάβουν να ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (201)

ΕΔΩ ΣΟΦΙΑ........

χαχαχαχα... Φόρο πολυτελείας για να κυκλοφορείς στις Εθνικές Οδούς της μισής λωρίδας του Μπομπολιστάν!!! Ρε σούργελα τα μάθατε τα νέα; 700 χιλιόμετρα από την Αθήνα εταιρειούλα, ΑΦΜ, δήλωση κατοίκου εξωτερικού και Γιουνανιστάν τον πούλοοοοο! Άντε φάτε τώρα στη μάπα κανάν ταξικό μπρο από το Αφγανιστάν σοβιετικά αποβράσματα!

Θέμις

Προσωπικά είμαι υπέρ του ΔΙΚΑΙΟΥ σε ό,τι μέτρο εκτακτης ανάγκης κι αν παρθεί, από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ο ΕΝΦΙΑ θέλει κριτήρια, ο φόρος πολυτελείας θέλει κριτήρια. Οι εμπορικές αξίες πρέπει να ληφθούν υπ όψιν! Χωρίς δίκαια ( και ψαγμένα) κριτήρια οι φόροι μόνον οργή προσθέτουν στην ήδη ανυπόφορη κατάσταση που ζούμε. Το μόνον που διαπιστώνουμε εμείς που υπήρξαμε συνεπείς κ έντιμοι, που δεν χρωστάμε ούτε δραχμη στο κρατος, κ σε ασφαλιστικά, που δεν πήραμε δάνεια για σπίτια, γιατί βλέπαμε ότι όλα είναι φούσκα, που ζούμε μετρημένα και λιτά και που ίσα-ίσα τα βγάζουμε πέρα με τους έξτρα φόρους και την αναδουλειά, είναι ότι συνέχεια είμαστε οι "μα@@κες" της χώρας αυτής. Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα αριστερής σκέψης η δικαιοσύνη όμως το απαιτώ απ'αυτούς που καυχιώνται ότι θα αποκαταστήσουν τις αδικίες του παρελθόντος. Κι αν δεν τους βγαίνουν τα νούμερα με δικαιοσύνη, τότε να κόψουν τους μισθούς τους κι όλων των παρατρεχαμενων τους που πληρώνονται ακόμα σαν βασιλιάδες, για να τσοντάρουν!

Γιαννης

Φατε συριζα κουφαλες σας χαλαγε ο αντωνακης!!!

dora

Χαχχαχαχαχχα δηλαδή απ την αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι και ο σαμαράς θα σε χρεοκοπούσε αλλά σε βάθος χρόνου

ΜΑΡΙΑ(ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ)

ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΣΟΥΡΝΑΤΕ. .ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΨΕΙ. .ΤΩΡΑ ΜΟΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΛΕΜΕ Ο ΝΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛIΩΣ.

kd

Σώστε το δημόσιο και αφήστε τα υπόλοιπα απολειφάδια να ψοφήσουν στον ιδιωτικο τομέα που τους πίνει το αίμα πληρώνοντάς τους όποτε γουστάρει και δίνοντάς τους όσα θέλει!!!

Μιχος

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΧΤΕΙ ΤΟ ΚΩΛΟΔΗΜΟΣΙΟ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛ0ΥΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΑ!

πινόκιο

εαν εσύ ψήφισες συριζα εγώ θα αυτομαστιγωθώ! λαμόγιο

αρχιλαμόγιο

Μπόνους για τους συνεπείς φορολογουμένους που θα καταχωρούν τις αποδείξεις τους σε ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής.: δηλαδή, όσοι δεν πήγαμε ακόμη σε λογιστή και συντάσσουμε μόνοι μας την φορολογική δήλωση πρέπει να πληρώσουμε "μπαξισι" Ηλεκτρονική κάρτα για όλες τις συναλλαγές ανω των 70 ευρώ σε νησιά άνω των 3.100 κατοίκων: δηλαδή, ΜΕΤΡΗΤΟ ΧΡΗΜΑ "ΓΙΟΚ", ΆΡΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ=ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ=ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ=ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΕCU (ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΥΡΩ); ( ΤΑ ΠΕΡΙ ΆΜΕΣΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΣ.....ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ) Ειδικό φόρο διαμονής κατά την τουριστική περίοδο: ΈΤΣΙ ΘΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ; ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚ. ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ;

123

Είναι άδικο να πληρώνει φόρο πολυτελείας κάποιος με ένα ΚΙΑ SUV 2λτ και 5ετιας και μηδέν το Audi 1.8Τ ή ενα Volvo diesel 1.6 λίτρα

ΚΩΣΤΑΣ

ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ BMW 520 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 50000ευρω mersentes e200 1800 compresor 50000ευρω 660 τελη το ενα 300 τα αλλο 440 φορο το ενα μηδεν το αλλο τα κυβικα παιζουν ρολο οχι η αξια???

ΑΓΓΕΛΟΣ

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΛΑΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ !!ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΤΟΥΡΙΣΤΕΣ !!

Ρέθυμνο

Μύκονο και Σαντορίνη ειναι μακράν οι ποιο ακριβοί προορισμοί και πληρωνουν λιγότερο ΦΠΑ απο τη Κρήτη που ταζει ολη την Ελλαδα. Λες και οι γκέουλες που επισκέπτονται τη Μυκονο ειναι φτοχωλογια. Τσιπρα μη κολλάς η Κρήτη ειναι μαζι σου.

νικ

Kαι με τον αντρεα εισαστε κ μας καταστρεψατε ηλιθιοι.

Γιάννης

Έτσι ήταν πάντα το ΠΑΣΟΚΟΝΗΣΙ που έγινε ΤΣΥΡΙΖΟΝΗΣΙ.... λαμόγια, άξεστοι, γλίτσηδες, μεθύστακες, αμόρφωτοι, κρυπτολουλούδες,, κτηνοβάτες, κουραδόμαγκες, εκβιαστές, μαχαιροβγάλτες, αιμομίκτες, βιαστές, μαστρωποί, κλεφρόνια, κλεφτοκοτάδες, χασισοκαλλιερητές, αρχαιοκάπηλοι....ο βόθρος της Ελλάδας μαζεμένος. ΟΥΣΤ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dimaras_perivallontos

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κάλεσε τους πολίτες, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν ακόμη στο κάλεσμα για δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους, να το κάνουν με ηλεκτρονικό τρόπο στην πλατφόρμα του Κτηματολογίου, ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης

tsak-xou_main01

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις, με ορόσημο το EuroWorking Group της 25ης Μαρτίου, το οποίο και θα προετοιμάσει το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Απριλίου - Σε ποια θέματα «κολλάει» η τελική συμφωνία

10
eurogroup_main01

Νέα τηλεδιάσκεψη σε εξέλιξη γα τα «κόκκινα» δάνεια  - Επιχειρηματικά δάνεια, ύψος καταθέσεων, αξία άλλων ακινήτων και χρόνος καθυστέρησης κρίνουν τον διάδοχο νόμο Κατσέλη

4
tsakalwtos_11

Η τηλεδιάσκεψη γίνεται ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών – Συζητούν για τα νέα εισοδηματικά κτίρια στον διάδοχο νόμο Κατσέλη

symvaseis

Το υπουργείο Οικονομίας δια της αιτιολογικής έκθεσης του νόμου, υποστηρίζει ότι οι αλλαγές κρίθηκαν σκόπιμες, προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη απορρόφηση των κοινοτικών πόρων που απειλούνται από τον εκτροχιασμό των έργων, λόγω των καθυστερήσεων που έχει δημιουργήσει ο νόμος

1