Τσίπρας: Μπορούμε να συγκεντρώσουμε 800 εκατ. ευρώ φέτος από τη φοροδιαφυγή

Τσίπρας: Μπορούμε να συγκεντρώσουμε 800 εκατ. ευρώ φέτος από τη φοροδιαφυγή

Ο πρωθυπουργός προσδιόρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι εντός του 2015 να έχει έσοδα 800 εκατ. ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής, που έχει εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες

Τσίπρας: Μπορούμε να συγκεντρώσουμε 800 εκατ. ευρώ φέτος από τη φοροδιαφυγή
Για πρώτη φορά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, προσδιόρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι εντός του 2015 να έχει έσοδα 800 εκατ. ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Εκτιμούμε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο μπορούμε να έχουμε έσοδα 700 εκατ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή που έχει εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή, υπογράμμισε ότι στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, από 20.654 υποθέσεις, μόνο 25 έχουν ελεγχθεί, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν δεσμευμένες με συμφέροντα.

Κλείσιμο
«Εμείς μόνη δέσμευση είναι με το λαό, είναι μια μεγάλη ευκαιρία η Ελλάδα να αλλάξει κοινωνικό και ταξικό πρόσημο. Αυτή την υποστήριξη ζήτησα χθες και έχω την αίσθηση ότι σε αυτό το σημείο έπεισα τους συνομιλητές μου. Θα φανεί όμως από την πορεία» είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να προχωρήσει σε μια σειρά άμεσων παρεμβάσεων.

«Ο κ. Νικολούδης έχει εξαγγείλει μια σειρά δράσεις για να αντιμετωπίσουμε τη συστηματική φοροδιαφυγή. Ο ίδιος έχει εντοπίσει καταθέτες, όπου οι καταθέσεις τους δεν είχαν καμία αντιστοιχία με το πόθεν έσχες τους, μια συσσωρευμένη φοροδιαφυγή, ίσως πάνω από δύο δισ. Μπορούμε μέσα στον επόμενο χρόνο να συγκεντρώσουμε πάνω από 800.000.000 ευρώ από αυτές τις δραστηριότητες» τόνισε.

Και συμπλήρωσε: Να σας πω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε στην Αθήνα την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας της Ελβετίας, να προχωρήσουμε επιτέλους σε μια ουσιαστική ανταλλαγή ιδεών και σε συμφωνία που αφορά στις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία που δεν έχουν φορολογηθεί. Μια συμφωνία που έκανε η Ιταλία και είχε ζητήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά δεν έθεσαν προτεραιότητα να το κάνουν. Εμείς, πολύ σύντομα, θα δείτε, έχουμε επεξεργαστεί πρωτοβουλίες, ώστε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και με δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε ότι «στο βαθμό που θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των κοινών αποφάσεων, σύντομα θα εξελιχθούν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας».

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ όλα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης