CNN: «Γη της Επαγγελίας» για τους τουρίστες η Ελλάδα λόγω της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου

CNN: «Γη της Επαγγελίας» για τους τουρίστες η Ελλάδα λόγω της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου

«Φέτος Ελλάδα και Ευρώπη θα είναι «παιδική χαρά» για τα πράσινα δολάρια» λέει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο

CNN: «Γη της Επαγγελίας» για τους τουρίστες η Ελλάδα λόγω της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου
Με ένα διεξοδικό άρθρο στην ιστοσελίδα του το αμερικανικό δίκτυο CNN εξηγεί γιατί το 2015 οι Αμερικανοί με τα καταπράσινα δολάρια είναι καλοδεχούμενοι σε όλη την Ευρώπη και βέβαια, στην Ελλάδα, που έχει χτυπηθεί από την οικονομική κρίση.



Κλείσιμο
Το δολάριο βρίσκεται στην καλύτερή του συναλλαγματική ισοτιμία αυτή την περίοδο έναντι του ευρώ, αφού ένα δολάριο ισούται περίπου με ένα ευρώ και τώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η κατάλληλη στιγμή για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες να επισκεφθούν την Ελλάδα, στην οποία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, κάθε νόμισμα, είτε πρόκειται για ευρώ, είτε για δολάρια, είτε για βρετανικές λίρες ή ακόμα για κορώνες Νορβηγίας ή Δανίας, είναι ευπρόσδεκτο στη χώρα.



Οι τιμές στους «hot» ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς έχουν παραμείνει σταθερές παρά τους οικονομικούς κλυδωνισμούς, τονίζει το άρθρο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα δημοφιλή για τους τουρίστες μέρη, όπως το νησί της Σαντορίνης ή η Σκόπελος στις Σποράδες, να διατηρούν τις τιμές του 2014, αλλά χάρη στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, να γίνονται τώρα φθηνότεροι προορισμοί για τους Αμερικανούς τουρίστες.



Ως παράδειγμα για το όφελος της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου αναφέρεται η ηφαιστειογενής Σαντορίνη, κατάλληλη για να περάσουν τα ζευγάρια έναν αξέχαστο μήνα του μέλιτος, όπου για το καλοκαίρι του 2015 μια σουίτα premium, δίπλα σε πισίνα σε πολυτελές κατάλυμα, κοστίζει 640 δολάρια την βραδιά, δηλαδή 250 περίπου δολάρια φθηνότερα σε σχέση με την τιμή του 2014!

Επίσης, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ένας γύρος στα νησιά των Σποράδων φθάνει να κοστίζει 1.500 δολάρια, ενώ πέρυσι η τιμή του ήταν 2.085 δολάρια!

Αλλά και η είσοδος στο μουσείο της Ακρόπολης έχει γίνει πιο ελκυστική για τους Αμερικανούς τουρίστες το 2015, αφού το εισιτήριο μειώθηκε στα 12 δολάρια από τα 17 δολάρια που κόστιζε το 2014, όταν ένα δολάριο ήταν περίπου 0,72 ευρώ...

Σύμφωνα με το CNN η Ευρωζώνη είναι τώρα μια απέραντη «παιδική χαρά», εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει για εκείνους που μεταφέρουν στις αποσκευές τους ή στις τσέπες τους, πολλά πράσινα δολάρια!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης