O El-Erian στηρίζει Τσίπρα

O El-Erian στηρίζει Τσίπρα

Είναι από τους πιο διάσημους διαχειριστές κεφαλαίου στον κόσμο και σήμερα εργάζεται ως επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής πολυεθνικής επενδυτικής εταιρείας Allianz

O El-Erian στηρίζει Τσίπρα
Μεταξύ των «γεγονότων» τα οποία θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, εντάσσει την Ελλάδα και κυρίως τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο Mohammed El-Erian, σε άρθρο του στο Bloomberg.

Ο El-Erian είναι από τους πιο διάσημους διαχειριστές κεφαλαίου στον κόσμο. Μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν επικεφαλής της PIMCO, μιας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες και ο μεγαλύτερος επενδυτής ομολόγων στον κόσμο, ενώ επί 15 χρόνια είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ. Σήμερα εργάζεται ως επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής πολυεθνικής επενδυτικής εταιρείας Allianz και η γνώμη του ακούγεται με ιδιαίτερη προσοχή από τις αγορές.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. El-Erian αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Με τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 25 Ιανουαρίου, οι αγορές θα παρακολουθούν την πολιτική ρητορική, ειδικότερα τις δηλώσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, τον χαρισματικό ηγέτη του συνασπισμού της ριζοσπαστικής αριστεράς (ή ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μπορεί να αναδειχθεί ως το ισχυρότερο κόμμα στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης