Bloomberg View: Πόσο πιο εφιαλτική μπορεί να γίνει η Ελλάδα

Bloomberg View: Πόσο πιο εφιαλτική μπορεί να γίνει η Ελλάδα

Σύμφωνα με το άρθρο του Mark Gilbert «η απειλή του οικονομικού Αρμαγεδδώνα, θα επιστρέψει»

Bloomberg View: Πόσο πιο εφιαλτική μπορεί να γίνει η Ελλάδα
Με τους Έλληνες να βρίσκονται σε λιγότερο από ένα μήνα μπροστά από τις κάλπες, έπειτα από την αποτυχία της κυβέρνησης να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κινδυνολογία για το οικονομικό της μέλλον έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με το άρθρο του Mark Gilbert στο Bloomberg View, «η απειλή του οικονομικού Αρμαγεδδώνα, θα επιστρέψει» αφού οι ηγέτες της ΕΕ θα εκτοξεύσουν απειλές για τις συνέπειες της εξόδου από το ευρώ σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση επιδιώξει να βγει από το μονοπάτι της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Ο αρθρογράφος του κειμένου επισυνάπτοντας ορισμένα γραφήματα αλλά και χρησιμοποιώντας τα επίσημα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, σχολιάζει πως οι Έλληνες γνώριζαν καλά ότι η κρίση του ευρώ δεν είχε τελειώσει, διότι όπως παρατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που έφυγαν από τη χώρα όταν εκείνη κινδύνευε με έξοδό της από την Ευρωζώνη, δεν επέστρεψαν ποτέ πίσω παρά τα σημάδια ανάκαμψης που παρουσιάζει φέτος.
Κλείσιμο

Όπως επισημαίνει, την περίοδο 2010-2012, οι Έλληνες απέσυραν το 37% των καταθέσεών τους από τις ελληνικές τράπεζες. Τα συνολικά κεφάλαια στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, είναι λιγότερα από 165 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου 31% χαμηλότερα από το υψηλότερο επίπεδο. Αυτό δείχνει ότι οι καταθέτες δεν έχουν ακόμη πειστεί ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης