Βαρουφάκης: «Έτσι θα χορέψουν οι αγορές πεντοζάλη»

Βαρουφάκης: «Έτσι θα χορέψουν οι αγορές πεντοζάλη»

«Η Ελλάδα να μετατραπεί σε λυράρη, από αλυσοδεμένο χρεο-δουλοπάροικο που χορεύει στους σκοπούς των δανειστών» - Αλέξης Μητρόπουλος: Ειδικό Δικαστήριο ή εξεταστική για κυβέρνηση Παπαδήμου και Σ. Δήμα

Μόνο με ένα μεγάλο όχι στη διαπραγμάτευση η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει μπροστά απ' τις εξελίξεις και να σύρει τις αγορές αντί να σύρεται, λέει ο Γιάννης Βαρουφάκης σε άρθρο του που δημοσιεύει στο protagon.gr.

Με τίτλο "Έτσι θα χορέψουν πεντοζάλη", που αναφέρεται στην πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα απ' την Κρήτη για τις αγορές ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει σχετικά: «Μόνο μέσα από μια πραγματική διαπραγμάτευση που θα γίνει μόνο αν είμαστε έτοιμοι να πούμε ΟΧΙ σε συνθήκες συνεχιζόμενης επέκτασης της συνολικής χρεοκοπίας στο μέλλον. Όσο διαρκούν αυτές οι διαπραγματεύσεις, οι αγορές και οι κερδοσκόποι θα είναι σε κατάσταση αποπληξίας. Όταν ολοκληρωθούν, με την Ελλάδα ξανά βιώσιμη χώρα, τότε, πράγματι, οι αγορές θα σπεύσουν να χορέψουν από πεντοζάλη έως και βαλς στους δικούς μας σκοπούς».

Αναλυτικά το άρθρο του:

«Ως Κρητικός, έστω και ψευδο-κρητικός, επικροτώ την αλληγορία του Αλέξη Τσίπρα περί λύρας και πεντοζάλη. Μακάρι μια ελληνική κυβέρνηση να οδηγούσε τον χορό των αγορών, αντί να σέρνεται συνεχώς σε ένα οικτρό γαϊτανάκι θεσμικών δανειστών και αρπακτικών «επενδυτών».

Επί της ουσίας: Από το 2010 η ελληνική κυβέρνηση αρνείται ότι το κράτος χρεοκόπησε και παρουσιάζει την προέκταση της πτώχευσης αυτής στο διηνεκές, μέσω του μεγαλύτερου δανείου στην Ιστορία, ως... «διάσωση». Έτσι, μεγεθύνοντας τις μαύρες τρύπες και χρεοκοπώντας τον ιδιωτικό τομέα (ξεζουμώντας τον ώστε να αποπληρώνονται, δήθεν, τα δάνεια), το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βασίζεται στη δημιουργία νέας φούσκας στην αγορά ομολόγων (μιας και το τεράστιο χρέος ποτέ δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί πραγματικά) και των χρηματιστηρίων (καθώς οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις, λόγω συνολικής χρεοκοπίας της κοινωνικής οικονομίας κι αυτές, όπως και το δημόσιο, αδυνατούν να χτίσουν σε πραγματικές βάσεις). Έτσι καταντήσαμε έρμαια που χορεύουν συνεχώς σε σκοπούς που σιχαινόμαστε.

Πώς μπορεί να μετατραπεί επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση σε λυράρη, από αλυσοδεμένο χρεο-δουλοπάροικο που χορεύει στους σκοπούς των δανειστών; Μόνο μέσα από μια πραγματική διαπραγμάτευση που θα γίνει μόνο αν είμαστε έτοιμοι να πούμε ΟΧΙ σε συνθήκες συνεχιζόμενης επέκτασης της συνολικής χρεοκοπίας στο μέλλον. Όσο διαρκούν αυτές οι διαπραγματεύσεις, οι αγορές και οι κερδοσκόποι θα είναι σε κατάσταση αποπληξίας. Όταν ολοκληρωθούν, με την Ελλάδα ξανά βιώσιμη χώρα, τότε, πράγματι, οι αγορές θα σπεύσουν να χορέψουν από πεντοζάλη έως και βαλς στους δικούς μας σκοπούς».

ΣΧΟΛΙΑ (313)

Μπρεεε ...

Μπρε Μπαρουφάκη, που έχεις δουλέψει στη ζωή σου, μεγάλε οικονομολόγε της μπαρούφας, για να μιλήσεις και για διαπραγμάτευση; Ποιά μεγάλη εταιρεία σε εμπιστεύτηκε; από το διδακτορικό σου στο πανεπιστήμιο του Έσεξ, πρώτη μόνιμη θέση στο Σύδνευ της Αυστραλίας, χωρίς, όπως απαιτεί το αντικείμενο σου, να δοκιμαστείς πρώτα σαν οικονομολόγος κάπου στον ιδιωτικό τομέα. Και όσο για το ακαδημαϊκό σου βιογραφικό, ας ψάξει όποιος θέλει τις αναφορές στο έργο σου στο google scholar για να διαπιστώσει εξ'ιδίοις όμασι. Ξυπνήστε βρε, με τον κάθε μ.... ανύπαρκτο Μπαρουφάκη και Μηλιό που πουλάει φούμαρα.

Αντώνης Κ.

Πολύ σωστός ο Βαρουφάκης. Σωστότατος.Οι προηγούμενοι τους κακομάθανε και μας χορεύουν χρόνια τώρα στο ταψί. Έκαναν πλύση εγκεφάλου σε πάρα πολλούς Έλληνες και σε συνδυασμό με τον εκφοβισμό του λαού μας από τις κυβερνήσεις είχαν και μας έχουν ακόμα σίγουρους πελάτες για να μας πίνουν το αίμα.

Κουκος

Εαν αυτός ο τύπος ειναι οικονομολόγος τότε εγώ είμαι τροχονόμος στο διάστημα . Αχ κατακαμένη Ελλαδα με τα μπουμπούκια που γεννάς για να μας τυραννάς .

ευρωπέος εταίρος

Οτι πείτε κύριε Βαρουφάκη . Οτι θελήσετε . Για πραγματική διαπραγμάτευση μιλάμε και εμείς . Μέχρι να καταλήξουμε όμως σε συπεράσματα ...θα χρειαστείτε δανεικά . Εμείς δανείζουμε , εσείς τι δίνετε ;; ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ και μετά πείτε σε όλο τον κόσμο ότι με πραγματική διαπραγμάτευση μας χορέψατε πεντοζάλι,βάλς,καρτσιλαμά στο ταψί ή ότι άλλο θέλετε . Να γνωρίζετε όμως ότι στη χώρα σας λένε "με πορδές ...δεν βάφονται αυγά".

πφφφ

κασετα απο κουμουμουνδουρου καταπιε ο μπαρουφακιος.

George Lascaris

Ο ΑΦΟΡΗΤΟΣ ΜΕΓΑΣ ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΜΟΣΧΑ.ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑΛΑΙΚΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΑ ΧΟΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΣΑΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΓΕΛΟΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

Θοδωρής

μπεεεεεεεε.......

Οπα γιαλα λεω... Προς συριζεους

Στο κέντρο του πακέτου σταθεροποίησης ήταν η περικοπή των κρατικών δαπανών, το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, η αναμόρφωση της γραφειοκρατίας προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των ξένων επενδύσεων και η ιδιωτικοποίηση των σημαντικότερων κρατικών επιχειρήσεων. Οι ιδιωτικοποιήσεις και μόνο απέφεραν πάνω από 20 δις δολάρια. Πίσω από την πρωτοφανή για τα χρονικά της Τουρκικής Δημοκρατίας άνθηση της τουρκικής οικονομίας, ωστόσο, βρίσκεται, κατά γενική γνώμη των αναλυτών, η μαζική εισροή ξένων κεφαλαίων στη χώρα. Η κυβέρνηση Έρντογαν ακολούθησε μία πολιτική ιδιαίτερα φιλική προς το ξένο κεφάλαιο, απομακρύνοντας μεγάλο μέρος των νομικών περιορισμών που δυσκόλευαν τις ξένες επενδύσεις, και ενθαρρύνοντας την εξαγορά τουρκικών εταιριών. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα έφθασαν κατά μέσο όρο τα 5 δις δολάρια το χρόνο.

Προδρομος

Οι "θεωρητικοι" της "αριστερας" και της δραχμης με χρηματα στο εξωτερικο δεν χανουν ευκαιρια.

John Γιαννοπαπας

Win-win situation για τον Καθηγητη Μπαρουφα. Αν η Ελλαδα καταστραφει οικονομικα εντελως (σε περιπτωση που το Τσιπρακι εκλεγει) θαρχεται στο Ελλαδισταν με τις πανισχυρες στερλινες του σαν πραγματικος εκατομμυριουχος (αυτος και οι υπολοιποι Ελληνες του εξωτερικου). Και αν το Τσιπρακι σταθει στα ποδια του (πραγμα απιθανο) τον βλεπω σε καποια νευραλγικη οικονομικη θεση η υπουργειο

Αλεξ

Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑκης μίλησε! Λοιπόν έλληνες μαζευτήτε να πούμε όλοι μαζί Auf Wiedersehen Angela. Μπαρουφάκο όσο καιρό όμως θα μας πάρει να τυπώσει ο ΤΣΟΥΠΡΑΣ δραχμούλα εσύ θα μας δανείσεις παραδάκι για να μπορεί να κυκλοφορεί το χρήμα στην αγορά. Έτσι;; Α και που σε δεν φαντάζομαι να χεις παίξει τίποτα δείκτες χρηματιστηρίου αυτές τις μέρες. Α ΡΕ [...] που μας έχετε μπλέξει, αντί να ασχολούμαστε με τις δουλειές μας ασχολούμαστε με το ποιός κυφήνας βουλευτής θα ψηφίσει ή όχι. Αει στο [...] πρωινιάτικα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kristine_lagarde_main_again

Η νέα επικεφαλής της ΕΚΤ, στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου, ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να εκπληρωθούν πρώτα τα κριτήρια και κατόπιν να εξεταστεί η συμμετοχή της Ελλάδας στο QE

staikouras

Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει ιδιαίτερη σημασία στα ευαίσθητα και χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήθελε να περικόψει τον «μποναμά»

4