Επιχείρηση μαζικής υπεξαίρεσης κωδικών ebanking!

Επιχείρηση μαζικής υπεξαίρεσης κωδικών ebanking!

Απατεώνες στέλνουν παραπλανητικά email και ζητούν από τους πολίτες να τους παραδώσουν τα προσωπικά στοιχεία τους - Χρησιμοποιούν το λογότυπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ 

Την υπεξαίρεση κωδικών και στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών των φορολογουμένων επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες άγνωστοι, οι οποίοι αποστέλλουν παραπλανητικά SMS και email σε ανύποπτους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για απατεώνες που δεν επιτέθηκαν στα συστήματα της ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών, αλλά ζητούν από τους ίδιους τους φορολογουμένους να τους παραδώσουν τα προσωπικά στοιχεία τους, δήθεν για να λάβουν μεγάλη επιστροφή φόρου από την εφορία.

Τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθώς οι δράστες χρησιμοποιούν το λογότυπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και παρουσιάζονται εξαιρετικά «αληθοφανή».

Με τα μηνύματα οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, τα ανωτέρω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημερώνουν τους παραλήπτες, ότι έχουν επιστροφή φόρου εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης ανταποκριθεί, του ζητούν να καταχωρήσει σε ειδική φόρμα ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, ΑΦΜ, αριθμό πιστωτικής κάρτας κ.ά.

Επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών κλπ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (5)

bill

Το γελίο των μηνυμάτων είναι ότι αναφέρονται σε επιστροφή φόρων και ζητάν τα στοιχεία σου. Ούτε ο ραν-τα-πλαν δεν θα τα πίστευε.

@

Ακριβώς...για αδαείς...

takis

το γελοίο, bill, το γελοίο......

trelos zourlomandias

Λεφτα και ας ειναι και πετσινα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

staikouas0

Ο υπ. Οικονομικών χαρακτηρίζει «βασική προτεραιότητα» τη φορολογική μεταρρύθμιση - Τον Σεπτέμβριο το νομοσχέδιο για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, η πλήρης άρση των capital controls και η αποπληρωμή του 1/3 του χρέους προς το ΔΝΤ

24
FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

gerapetritis

Τα τρία σημεία κλειδιά του κυβερνητικού σχεδίου περιλαμβάνουν την απελευθέρωση του επενδυτικού δυναμικού, τη συγκράτηση και τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

1
120-doseis

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών με βάση τη ρύθμιση - Αυξημένο ενδιαφέρον μετά τις βελτιώσεις που έγιναν στα τέλη του Ιουλίου - Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση

9