Σταϊκούρας: Στο 2,9% η αύξηση του ΑΕΠ το 2015

Σταϊκούρας: Στο 2,9% η αύξηση του ΑΕΠ το 2015

Η ανεργία θα μειωθεί στο 22,6% και το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στα 5,6 δισ. ευρώ

Σταϊκούρας: Στο 2,9% η αύξηση του ΑΕΠ το 2015
Τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2015 σε ηλεκτρονικό στικάκι και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης περιορίζοντας την τοποθέτησή του στις τυπικές δηλώσεις. 

Αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,9% προβλέπει για το 2015 ο προϋπολογισμός που θα κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στον προϋπολογισμό προβλέπεται επίσης ότι η ανεργία θα μειωθεί στο 22,6% και το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στο 3% του ΑΕΠ ή διαφορετικά στα 5,6 δισ. ευρώ.
Κλείσιμο

Όσον αφορά στα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις στον προϋπολογισμό εγγράφονται 2,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε τέλος και στο πρωτογενές πλεόνασμα για τη φετινή χρονιά τονίζοντας ότι θα διαμορφωθεί στα 3,3 δισ. ευρώ ή στο 1,8% του ΑΕΠ.

Διαβάστε αναλυτικά την εισήγηση του κυρίου Σταϊκούρα

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό, η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ξεκινά την Τρίτη 25 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιηθούν συνολικά τέσσερις συνεδριάσεις.

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης