LIVE

Κορωνοϊός

Χρηματοδότηση 700.000 ευρώ για ελληνικές νέες επιχειρηματικές ιδέες - Ποιοι τη δικαιούνται

Χρηματοδότηση 700.000 ευρώ για ελληνικές νέες επιχειρηματικές ιδέες - Ποιοι τη δικαιούνται

Στηρίζουν Libra Group, Τράπεζα Πειραιώς, Jalouise Pty και ο Δημήτρης Γουλανδρής

Την ευκαιρία να κερδίσουν χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ έχουν οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, μέσω του θεσμού «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας», του ομίλου Libra Group, το οποίο θα επιλέξει τις καλύτερες ιδέες μεταξύ εκατοντάδων, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και καλεί ελληνικές start-up να υποβάλουν αίτηση για το βραβείο του 2015.

Τις περασμένες χρονιές (2013, 2014) αναδείχθηκαν και υλοποιήθηκαν πολύ σημαντικές, πρωτότυπες  επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, όπου στο μικρό αυτό διάστημα «ζωής» έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Από το 2013, έχουν βραβευθεί οκτώ καινοτόμες νέες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους και έχουν δημιουργήσει περίπου 500 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Συμμέτοχοι στο πρόγραμμα του Βραβείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, συμβάλλοντας στην κατάρτιση και εκπαίδευση των νικητών, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία και ο κ. Δημήτρης Γουλανδρής. Επίσης, ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας  είναι η Antidote, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η People for Business, η Reed Smith, η S&Team και η SAP Hellas.

Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα επιτυχίας είναι ότι ένας από τους νικητές του 2013 ήταν το Casa Parlante. Είναι ένα «Ζωντανό Μουσείο» που αναπαριστά την καθημερινότητα μιας οικογένειας ευγενών σε μια ιστορική έπαυλη του 19ου αιώνα στην Κέρκυρα και έχει αναδειχθεί μόλις σε ένα έτος στο δημοφιλέστερο τουριστικό αξιοθέατο του νησιού. Η εταιρεία, RTsafe, αποτελεί μία επαναστατική προσέγγιση για τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της ακτινοθεραπείας για τους καρκινοπαθείς, η οποία ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί την πιθανότητα βλαβερών παρενεργειών της ακτινοβολίας. Η εταιρεία ήταν μεταξύ των νικητών του 2014 και όπως ανέφεραν τα στελέχη έχει συμφωνήσει ήδη για συνεργασία με ένα ιδιωτικό ερευνητικό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και νοσοκομείο του Τέξας.  Ακόμα, η Anassa Organics, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και αποτελεί μία επιχείρηση που επεξεργάζεται και εμπορεύεται premium τσάι βοτάνων και αφεψήματα, απευθυνόμενη στην ελληνική και διεθνή αγορά

Ειδικότερα, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε την έναρξη του τρίτου ετήσιου διαγωνισμού και. Ιδρύθηκε το 2012 από τον Όμιλο Libra Group, είναι μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα και σύμφωνα με τους διοργανωτές έχει στόχο, εν μέσω οικονομικής ύφεσης, την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος, «μέσω έμπρακτης υποστήριξης αλλά και χρηματοδότησης των πλέον υποσχόμενων επιχειρήσεων της Ελλάδας». Βραβεύει κάθε χρόνο έναν έως και πέντε νικητές, παρέχοντάς τους όλους τους απαιτούμενους πόρους, προκειμένου να υλοποιήσουν νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Κατά τα δύο πρώτα χρόνια διοργάνωσης του Βραβείου, περισσότερα από 2.000 άτομα ενεγράφησαν στην ιστοσελίδα του, ενώ υποβλήθηκαν συνολικά περίπου 800 επιχειρηματικά σχέδια.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης