LIVE

Κορωνοϊός

Ο Ντράγκι κέρδισε τον πρώτο γύρο, λένε δέκα στρατηγικοί αναλυτές

Ο Ντράγκι κέρδισε τον πρώτο γύρο, λένε δέκα στρατηγικοί αναλυτές

Υπέρ της άποψης ότι ο Μάριο Ντράγκι κατόρθωσε να εμφανιστεί ιδιαίτερα πειστικός και κυρίως σχεδόν απόλυτα κυρίαρχος, εξάγουν οι αναλυτές από τη συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΕΚΤ

Υπέρ της άποψης ότι ο Μάριο Ντράγκι κατόρθωσε να εμφανιστεί ιδιαίτερα πειστικός και κυρίως σχεδόν απόλυτα κυρίαρχος, εξάγουν οι αναλυτές από τη συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΕΚΤ, αν και προσθέτουν ότι ουσιαστικά δεν κόμισε κάτι καινούργιο για αγορές και οικονομία.

Δέκα στρατηγικοί αναλυτές παραθέτουν τις απόψεις τους στη “Wall Street Journal”, κρίνοντας τόσο τις δηλώσεις όσο και την παρουσία του κ. Ντράγκι.

Maxime Alimi, AXA Investment Management: “Στην ουσία δεν υπήρξαν ειδήσεις, αλλά ο κ. Ντράγκι έκανε πολύ καλή δουλειά, διαψεύδοντας τις φήμες και απαλύνοντας την ανησυχία της αγοράς για τις προθέσεις της ΕΚΤ σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων. Πρόκειται για καλή είδηση για τις ριψοκίνδυνες επενδύσεις, αλλά και για τις τραπεζικές μετοχές”.

Adam Cordery, Santander Asset Management: “Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: η ανάπτυξη της Ευρωζώνης είναι αδύναμη και με δεδομένο την χαλάρωση και της παγκόσμιας ανάπτυξης, μπορεί να καταστεί ακόμη πιο αναιμική. Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να βρίσκεται χαμηλά. Θεωρώ ότι θα υπάρξουν πιέσεις τόσο στην πολιτική ηγεσία (της Ευρωζώνης) όσο και στην ΕΚΤ να δράσουν”.

Azad Zangana, Schroders: “Ο κ. Ντράγκι πραγματικά πυροβόλησε κάθε φημολογία για διαφωνίες και έλλειψη ομοφωνίας στην ΕΚΤ. Αυτό ενισχύει την εμπιστοσύνη ότι η ΕΚΤ είναι, όντως, προετοιμασμένη να δράσει όταν χρειαστεί”.

Luke Bartholomew, Aberdeen Asset Management: “Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα πλήρες πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που θα περιλαμβάνει αγορά κρατικών ομολόγων. Η ΕΚΤ για πρώτη φορά ξεκαθάρισε ποιος είναι ο στόχος για το ύψος του ισολογισμού της. Ως εκ τούτου ο Ντράγκι κέρδισε μία ακόμη μάχη, έχοντας απώτερο στόχο την αγορά κρατικών ομολόγων”.

Valentin Marinov, Citigroup: “Ο Ντράγκι μείωσε τους φόβους ότι δυσκολεύεται να διοικήσει με επιτυχία την ΕΚΤ”.

Marc Chandler, BBH: “Ο Ντράγκι κατόρθωσε να μειώσει τους φόβους για διχογνωμία στο εσωτερικό της ΕΚΤ. Το επόμενο βήμα ίσως είναι η αγορά ομολόγων όπως αυτά των ESM/EFSF, Ε.Ε. και ΕΤΕπ”.

Dawn Kendall, Investec Wealth & Investment: “Η σημαντικότερη είδηση ήταν η ανακοίνωση για το μέγεθος του ισολογισμού της ΕΚΤ. Ο κ. Ντράγκι περιορίστηκε στις λεκτικές παρεμβάσεις”.

Jurgen Odenius, Prudential Fixed Income: “Ο κ. Ντράγκι πέρασε με επιτυχία την δοκό ισορροπίας, αλλά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αυτό που πρέπει να προσεχθεί είναι οι δηλώσεις του για τον ισολογισμό της ΕΚΤ. Πάντως προσωπικά δεν με έπεισε ότι δεν υπάρχει διαφωνία στο εσωτερικό της ΕΚΤ. Νομίζω ότι εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους να συμφωνήσουν σε μία κοινή οδό και αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε αυτήν την προσπάθεια”.

Tanguy Le Saout, Pioneer Investments: “Δεν υπήρξαν ξεκάθαρες ενδείξεις για το τι θα πράξει η ΕΚΤ στο μέλλον. Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι και όλα θα εξαρτηθούν από τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις. Πάντως το διοικητικό συμβούλιο εμφανίζεται ενωμένο στο να υπάρξει λήψη πρόσθετων μέτρων εάν αυτό κριθεί απαραίτητο”.

James Buckley, Baring Asset Management: “Καθίσταται όλο και πιο σαφές ότι η ΕΚΤ θα υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη. Αυτό θα δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για τη λήψη επιπλέον μέτρων. Η ΕΚΤ έπρεπε να δείξει ότι είναι ενωμένη και σήμερα μάλλον το πέτυχε”.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης