Alpha Bank: Εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης

Alpha Bank: Εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης

«Η κατάταξη της χώρας παραμένει υπέρμετρα χαμηλή -στην 155η θέση σε σύνολο 189 χωρών- στην τήρηση των συμβάσεων και της προώθησης των δικαστικών υποθέσεων που προκύπτουν από την αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων»

Alpha Bank: Εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης
Στο ζήτημα των καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης αναφέρονται μεταξύ άλλων οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

«Ο τομέας στον οποίο η κατάταξη της χώρας παραμένει υπέρμετρα χαμηλή -στην 155η θέση το 2014 και το 2013 σε σύνολο 189 χωρών- είναι εκείνος της τήρησης των συμβάσεων και της προώθησης των δικαστικών υποθέσεων που προκύπτουν από την αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων. Ειδικότερα, έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο απαιτούμενος χρόνος εκδίκασης μίας υπόθεσης από 819 ημέρες το 2012 σε 1.580 ημέρες το 2014. Επίσης, η εκκαθάριση μίας εταιρείας και η επίλυση επιχειρηματικών διαφορών απαιτεί τώρα 3,5 έτη σύμφωνα με την Έκθεση, έναντι 2 έτη το 2010».

«Είναι προφανές ότι μία στάση ανοχής έναντι φαινομένων αθέτησης των συμβατικών υποχρεώσεων από φυσικά και νομικά πρόσωπα και η συνεχιζόμενη αδυναμία ταχείας και αποτελεσματικής απονομής της δικαιοσύνης, ιδιαίτερα για επιβολή των νομικών συνεπειών από την αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων, εξακολουθούν να επιβαρύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και να αποθαρρύνουν τις επενδύσεις που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας», εκτιμούν οι αναλυτές.

Κλείσιμο
Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας επισημαίνουν ότι «επιβεβαιώνεται η ανάκαμψη της οικονομίας από το τρίτο τρίμηνο του 2014, με αύξηση του ΑΕΠ (που θα ανακοινωθεί την 14η Νοεμβρίου 2014) κατά ποσοστό άνω του 1,8%. Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ήδη για τις οικονομικές εξελίξεις στο τρίτο τρίμηνο 2014, καθώς και από τη σημαντική βελτίωση των δεικτών οικονομικού κλίματος στη χώρα τον Οκτώβριο του 2014...».

«Οι εκτιμήσεις αυτές εξακολουθούν να υιοθετούνται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία στις Φθινοπωρινές της προβλέψεις που ανακοινώθηκαν την 4η Νοεμβρίου 2014 εκτιμά την αύξηση του ΑΕΠ το 2014 στο 0,6%, που συνεπάγεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,9% στο 2ο 6μηνο 2014. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατηρεί τις προβλέψεις της για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,9% το 2015 και κατά 3,7% το 2016. Οι εκτιμήσεις αυτές υποδεικνύουν το πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εφαρμογή του ισχύοντος προγράμματος προσαρμογής, που από το 2014 έχει εξελιχθεί σε πρόγραμμα ανάπτυξης της οικονομίας και σημαντικής αύξησης της απασχόλησης», αναφέρουν οι αναλυτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης