Δεν περιμένουν «εκπλήξεις» από τον Ντράγκι οι αναλυτές

Δεν περιμένουν «εκπλήξεις» από τον Ντράγκι οι αναλυτές

Η «Wall Street Journal» συγκεντρώνει τις απόψεις κορυφαίων αναλυτών, για το τι περιμένουν από την ΕΚΤ και κυρίως από τον κ. Ντράγκι κατά τη συνεδρίαση της τράπεζας

Δεν περιμένουν «εκπλήξεις» από τον Ντράγκι οι αναλυτές
Θα καταφέρει ο Μάριο Ντάγκι να βγάλει... λαγό στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ; «Αμφίβολο» απαντούν οι αγορές, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι η ανακοίνωση ενός πλήρους προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τόσο σύντομα είναι κάτι απίθανο. Η «Wall Street Journal» συγκεντρώνει τις απόψεις κορυφαίων αναλυτών, για το τι περιμένουν από την ΕΚΤ και κυρίως από τον κ. Ντράγκι κατά τη συνεδρίαση της τράπεζας.

Οικονομολόγοι της Deutsche Bank

«Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ότι ο κ. Ντράγκι θα καταφέρει να φέρει αποτελέσματα. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι με ποιον ακριβώς τρόπο θα το πράξει. Εξετάσαμε τρία ενδεχόμενα, με το δεύτερο να είναι το πιο πιθανό, για το τι θα συμβεί. Η πιο αρνητική έκβαση είναι ο Ντράγκι να επαναλάβει απλά αυτά που έχει, ήδη, πει χωρίς να αναφέρει τα γνωστά εμπόδια που γνωρίζει η αγορά, κυρίως σε ό,τι αφορά στις δημοπρασίες φθηνού χρήματος αλλά και την αγορά καλυμμένων ομολόγων ABS. Το δεύτερο -και πιθανότερο- σενάριο είναι ότι ο Ντράγκι θα αναγνωρίσει τις ανησυχίες της αγοράς και θα προσπαθήσει να τις κατευνάσει, υποσχόμενος ότι θα λάβει και άλλα μέτρα σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως για παράδειγμα η αγορά εταιριών ομολόγων ή  πραγματοποίηση περισσότερων δημοπρασιών φθηνού χρήματος από την ΕΚΤ. Το τρίτο και πλέον αισιόδοξο σενάριο είναι ο Ντράγκι να ανακοινώσει ένα πλήρες πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Δεν θεωρούμε ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι πιθανό την τρέχουσα περίοδο, αν και πολλοί επενδυτές θεωρούν ότι είναι αναπόφευκτο».
Κλείσιμο

Sebastien Galy, Société Générale

«Η πιθανότητα ενός πλήρους προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης απομακρύνθηκε μετά και το άρθρο του Reuters ότι υπάρχει ευρεία διαφωνία για την εφαρμογή του από αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, τουλάχιστον την τρέχουσα περίοδο. Ως φαίνεται η Γερμανία δεν είναι η μόνη που έχει αντιρρήσεις γι' αυτό το θέμα. Επίσης αποδεικνύει ότι η συζήτηση για ένα πλήρες πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης έχει φθάσει σε κρίσιμο σημείο. Περισσότερο πιθανό είναι να ακολουθηθεί ένας ήπιος βηματισμός παρά τολμηρές κινήσεις, έστω και εάν η πτώση της τιμής του πετρελαίου υποδεικνύει ότι θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης