Kleemann: Από το Κιλκίς μέχρι το Κρεμλίνο ένα... ασανσέρ δρόμος

Kleemann: Από το Κιλκίς μέχρι το Κρεμλίνο ένα... ασανσέρ δρόμος

Κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλυτέρων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς ανελκυστήρων, με εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα, στην Κίνα και στη Σερβία

Kleemann: Από το Κιλκίς μέχρι το Κρεμλίνο ένα... ασανσέρ δρόμος
Μία εταιρεία από το Κιλκίς έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε μία πολυεθνική και εισηγμένη στο ελληνικό Χρηματιστήριο, αποτελώντας ταυτόχρονα μία παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση με έτος ίδρυσης το 1983. Ο λόγος για την Kleemann. Τι κάνει; Δραστηριοποιείται στους τομείς της κατασκευής και της εμπορίας ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρων και διαθέτει θυγατρικές και γραφεία πωλήσεων σε 11 χώρες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Κίνα, Γερμανία, Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία και Πολωνία. Η εταιρία εξάγει σε πάνω από 90 χώρες παγκοσμίως, με κύριες αγορές την Αγγλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρωσία, Ν. Ζηλανδία, Ρουμανία, Τουρκία, Αυστραλία και Κύπρο.


Κλείσιμο
Από εγκαίνια της Kleemann για τον πρώτο πύργο δοκιμών ανελκυστήρων στην Ελλάδα και τον τέταρτο μεγαλύτερο ιδιωτικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μάλιστα, κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλυτέρων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς ανελκυστήρων, με εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα, στην Κίνα και στη Σερβία. Οι πωλήσεις του ομίλου διεθνώς με ποσοστό που αγγίζει το 85% των συνολικών πωλήσεων,ενώ στην Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση με ποσοστό περίπου 72% σε εγκατεστημένες μονάδες. 
Κατασκευάζει περισσότερα από 10.500 νέα συστήματα ανελκυστήρων κάθε χρόνο, κατέχοντας έτσι το 2% του συνόλου των νέων ανελκυστήρων παγκοσμίως. Ταυτόχρονα ενώ κατέχει ηγετική θέση στη Ελληνική αγορά (περίπου 72% σε εγκατεστημένες μονάδες).

Ασανσέρ με τη σφραγίδα Kleemann υπάρχουν μάλιστα στο Κρεμλίνο στη Μόσχα, στον Καθεδρικό ναό Norwich, στην American Express Brighton Stadium στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Πανεπιστήμιο Cambridge, στο Διεθνές αεροδρόμιο στη Λετονία και Ισλανδία, στα γραφεία Υπουργείου Εξωτερικών στο Δουβλίνο και άλλα. Στην Ελλάδα ξεχωρίζουν τα έργα στο Αττικό Μετρό, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στα 420 Ολυμπιακά έργα.

Στο τιμόνι είναι τα δύο αδέλφια: Ο Νίκος και ο Κώστας Κουκούντζος. Ο πρώτος απόφοιτος ηλεκτρολόγος μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στο King's College του Λονδίνου. Κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου MBA του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, απέκτησε εμπειρία στη διαχείριση χαρτοφυλακίου σε επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού. Στον όμιλο Kleemann ξεκίνησε το 2003 αναλαμβάνοντας καθήκοντα Εμπορικού Διευθυντή, ενώ από το 2012 βρίσκεται στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ομίλου. Από την πλευρά του, ο ο κ. Κώστας Κουκούντζος είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA του Πανεπιστημίου της Βοστόνης. Εργάστηκε στη Prudential Securities στη Βοστόνη. Η πορεία του στον όμιλο ξεκίνησε το 2002 στη Leistritz στο Bochum της Γερμανίας, θυγατρικής τότε του ομίλου Kleemann, όπου διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος. Αργότερα ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Εργοστασίων της Kleemann και του Γενικού Διευθυντή της εταιρίας. Σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου του ομίλου. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοικητικής Επιτροπής του ΣΒΒΕ καθώς και της Διοικούσας Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τον Νίκο και Κώστα Κουκούντζο, ο γενικότερος στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι η συνεχής υγιής επέκταση της εταιρίας στις αγορές του εξωτερικού και η ενίσχυση της θέσης μας ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρίες παγκoσμίως. “Παράλληλα, θέλουμε να διατηρήσουμε την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας, τόσο σε μηχανικό όσο και σε σχεδιαστικό επίπεδο, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο το μερίδιο αγοράς μας παγκοσμίως προς όφελος των μετόχων μας και των εργαζομένων μας”, προσθέτουν.

“Η ελληνική οικονομία δείχνει δειλά δειλά σημεία ανάκαμψης. Σίγουρα δεν διανύουμε την καλύτερη περίοδο μας ως χώρα, ωστόσο τα χειρότερα της κατάστασης θεωρούμε πως είναι πίσω μας. Στον κλάδο, με την ύφεση που προκάλεσε με τη σειρά της η πτώση στην οικοδομή, οι πωλήσεις επηρεάστηκαν. Καθώς όμως τώρα φαίνεται μια μικρή αναστροφή της κατάστασης και στην οικοδομή, πιστεύουμε πως μπορούμε πλέον να είμαστε πιο αισιόδοξοι για την πορεία του κλάδου”, τονίζει ο Κώστας και ο Νίκος Κουκούντζος, δηλώνοντας συγκρατημένα αισιόδοξοι για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Σχετικά με τα μεγέθη της εταιρείας, τα στελέχη αναφέρουν ότι “συνεχίζουμε την ανοδική μας πορεία και συγκεκριμένα: το α’ εξάμηνο του 2014 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου της KLEEMANN διαμορφώθηκε στα 40,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 7,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 32 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 6,1%. “Δεν επηρεάστηκε σημαντικά από την κρίση στην ελληνική οικονομία, γιατί σχετικά νωρίς προβλέψαμε την επερχόμενη ύφεση και εστιάσαμε στις αγορές του εξωτερικού”, τονίζουν και προσθέτουν “χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι το α’ εξάμηνο του 2014 οι διεθνείς πωλήσεις του Ομίλου σημείωσαν αύξηση 14%, σε σχέση με το περσινό διάστημα. Για να κατανοήσετε ακόμη περισσότερο τη θετική πορεία μας το τελευταίο διάστημα αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα επιστρέψαμε κεφάλαια ύψους 2.601.357 ευρώ στους μετόχους μας, ενώ με το κλείσιμο του 2013 ο συνολικός δανεισμός της εταιρείας ήταν μειωμένος κατά € 6,6 εκ σε σχέση με το κλείσιμο του 2012”.

Στα επόμενα σχέδια της εταιρείας είναι να προχωρά “με προσεκτικά σχεδιασμένα βήματα, μειώνοντας το επιχειρηματικό ρίσκο και κτίζοντας την παρουσία της ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως, μέρα με τη μέρα”. Όπως τονίζουν “συνεχίζουμε την στρατηγική της εξωστρέφειας, επενδύοντας σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές, λαμβάνοντας υπόψη τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε χώρας, κάθε αγοράς ξεχωριστά και προσαρμοζόμενοι σε αυτά.

Επίσης, ενισχύουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με τον βιομηχανικό σχεδιαστή Ανδρέα Ζαπατίνα με στόχο να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο design από το 2015. Στην επόμενη μεγάλη έκθεση του κλάδου, στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας τον Οκτώβριο του 2015, στην KLEEMANN θέλουμε να έχουμε υλοποιήσει το στόχο, να είμαστε η υπ’ αριθμόν 1 βιομηχανία του χώρου στο design. Θέλουμε το όνομα “KLEEMANN” να γίνει συνώνυμο του design στο σχεδιασμό των ανελκυστήρων”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης