Σύγχυση για τα «κόκκινα» δάνεια προκαλεί η αναδίπλωση Δένδια

Σύγχυση για τα «κόκκινα» δάνεια προκαλεί η αναδίπλωση Δένδια

Οι τράπεζες ζητούν να εξειδικευτεί και να αποσαφηνιστεί η πρόταση για τα στεγαστικά - Αποστάσεις του ΠΑΣΟΚ από την πρόταση

Σύγχυση για τα «κόκκινα» δάνεια προκαλεί η αναδίπλωση Δένδια
Σύγχυση δημιουργείται με τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια που προώθησε στο ...και πέντε της "μετακόμισης" του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο τέως υπ. Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας. Πιο συγκεκριμένα η βασική φόρμουλα της ρύθμισης για τα στεγαστικά, η οποία έγκειται στο "πάγωμα" και στη μεταφορά στο μέλλον της διαφοράς που προκύπτει μεταξύ αξίας ακινήτου και ύψους δανείου δημιούργησε τριβές καθώς δεν βρίσκει όλες τις τράπεζες σύμφωνες. 
 
Τραπεζικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι υπό την πίεση των εξελίξεων η ρύθμιση προωθήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς να ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι ενός τόσο σύνθετου ζητήματος. 
 
Το αποτέλεσμα είναι ότι δημιουργείται η αίσθηση της προχειρότητας στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος τη στιγμή μάλιστα που η Κομισιόν στις φθινοπωρινές της προβλέψεις αναφέρει πως η ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. 
 
Κλείσιμο
Την ίδια ώρα την εικόνα έντασης γύρω απ' το θέμα ενέτεινε η αποστασιοποίηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι δηλώσεις Δένδια σήμερα πως το "σχέδιο νόμου αποτελεί μια απλή πρόταση" του και πως "δεν είναι δεσμευτικό" καθώς θα ακολουθήσει περαιτέρω διάλογος. 
 
Αυτό το σκηνικό αργοπορίας όμως για μία πολυαναμενόμενη ρύθμιση δημιουργεί εκνευρισμό στο κυβερνητικό επιτελείο, πολύ περισσότερο σε μία περίοδο μεγάλης πολιτικής έντασης και αβεβαιότητας. 

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης