Citigroup: Ποιες μετοχές θα «απογειωθούν» με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Citigroup: Ποιες μετοχές θα «απογειωθούν» με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι τίτλοι θα ευνοηθούν και ποιοι μείνουν ανεπηρέαστοι από τις πολιτικές αλλαγές με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Τι προβλέπει η Citi για τις πολιτικές εξελίξεις

Citigroup: Ποιες μετοχές θα «απογειωθούν» με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Οι μετοχές ΟΤΕ, Aegean Airlines, ΔΕΗ, Εθνική είναι οι επιλογές της Citigroup, εφόσον προκύψει μια κυβέρνηση με ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Ctitgroup με τίτλο «κακοτράχαλος δρόμος ή διαγραφή χρέους. Τι σημαίνει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ελληνικές μετοχές;».

Συγκεκριμένα, αφού αναλύει την πολιτική κατάσταση, η Citigroup επισημαίνει τη βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών των ελληνικών εταιρειών. Αναλυτικά, η Citi αξιολογεί με σύσταση αγοράς τον ΟΤΕ και την Aegean ως ελκυστικά αποτιμημένες με ισχυρά θεμελιώδη και σχετικά απομονωμένες από οικονομικές και πολιτικές αλλαγές. Η μετοχή του ΟΤΕ διαπραγματεύεται 4,3 φορές την εμπορική αξία (EV) προς Ebidta του 2015, έναντι 6,5 φορές του κλάδου.

Οι μετοχές της  Aegean διαπραγματεύονται 5,3 φορές το P/E του 2015 ή 3 φορές εξαιρουμένων των μετρητών. Η μετοχή της ΔΕΗ φαίνεται, επίσης, φθηνή με P/E 5 το 2015, αλλά αναμένεται ιδιωτικοποίηση και πώληση της «μικρής» ΔΕΗ. Όπως σημειώνει η Citi, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται σε μια ιδιωτικοποίηση, αλλά μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρούσε σε αναδιοργάνωση της εταιρείας. Για τον αμερικανικό οίκο η Εθνική Τράπεζα είναι η πιο καλύτερη από τον τραπεζικό κλάδο καθώς έχει τον χαμηλότερο δείκτη NPLs (μη εξυπηρετούμενων δανείων), ενώ ΟΤΕ και Εθνική περιλαμβάνονται στην λίστα των μετοχών που επιλέγει η Citi (CEEMEA Focus list Stocks).      
    
Κλείσιμο

Tι προβλέπει για τις πολιτικές εξελίξεις
Η κυβέρνηση με την ψήφο εμπιστοσύνης αγόρασε χρόνο σύμφωνα με την Citi, και φαίνεται απίθανο να βρεί την υποστήριξη των 180 βουλευτών για να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος. Η αποτυχία εκλογής προέδρου θα προκαλέσει εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θα είναι το πρώτο κόμμα. Γι' αυτό, οι πρόωρες εκλογές και μια κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει ή θα έχει ως κυρίαρχό κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ (που είναι κόμμα που αντιτίθεται στο bail- out φαίνεται ότι θα είναι πολύ πιθανή).  

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει εκτεταμένη διαγραφή χρέους και λιγότερη λιτότητα - περιλαμβάνοντας μια αντιστροφή του νόμου του ΕΝΦΙΑ και υψηλότερου κατώτατου μισθού. Οι οικονομολόγοι της Citigroup από τις 3 Οκτωβρίου έχουν τονίσει ότι, χρειάζεται μια εκτεταμένη διαγραφή χρέους αναγκαία να αποκατασταθεί μια δημοσιονομική διατηρισιμότητα. Η Citi προβλέπει βραχυπρόθεσμα να παραμένουν με διακυμάνσεις καθώς οι επενδυτές θα προσπαθούν να δουλέψουν τι αλλαγές θα σημάνει για την ελληνική ανάπτυξη και το risk premium. Tα θεμελιώδη μεγέθη των ελληνικών εταιρειών βελτιώνονται καθώς  υπάρχει βοήθεια από τα καλύτερα  έσοδα και την  λειτουργική απομόχλευση, ύστερα από χρόνια περικοπών. Για την Citi και τις εταιρείες που καλύπτει τα 2/3 των επιχειρήσεων αυτών θα έχουν καλύτερες εκτιμήσεις, ενώ ο μέσος όρος κερδών ανά μετοχή διαμορφώνεται στο 13%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης