Ξεκινά ο συμψηφισμός χρεών στα Ταμεία με επιστροφές φόρου και ΦΠΑ

Ξεκινά ο συμψηφισμός χρεών στα Ταμεία με επιστροφές φόρου και ΦΠΑ

Η «επανάσταση» του αυτονόητου - Eκτιμάται ότι περίπου 800.000 φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή φόρου ή ΦΠΑ θα περάσουν από κόσκινο προκειμένου να ελεγχθεί εάν έχουν χρέη από τις ασφαλιστικές εισφορές

Ξεκινά ο συμψηφισμός χρεών στα Ταμεία με επιστροφές φόρου και ΦΠΑ
Αρχίζει από σήμερα με σημαντική καθυστέρηση η διαδικασία αυτόματων συμψηφισμών ληιπρόθεσμων οφειλών μεταξύ ασφαλιστικών Ταμείων (πλην ΟΓΑ) και εφορίας. Με στόχο την είσπραξη 150 εκατ. ευρώ εντός του 2014, για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών οργανισμών, από σήμερα κιόλας, τίθεται σε ισχύ η διάταξη νόμου που προβλέπει τη διασταύρωση στοιχείων μεταξύ υπουργείου Οικονομικών, ταμείων και Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), προκειμένου να γίνει συμψηφισμός των χρεών με τις επιστροφές.
 
Eκτιμάται ότι περίπου 800.000 φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή φόρου ή ΦΠΑ θα περάσουν από κόσκινο προκειμένου να ελεγχθεί εάν έχουν χρέη από τις ασφαλιστικές εισφορές. Για όσους διαπιστώνεται η ύπαρξη οφειλών, οι επιστροφές φόρου θα κατευθύνονται προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Επισης, από τον Οκτώβριο θα αρχίσει ο συμψηφισμός οφειλών που έχουν αγρότες προς τον ΟΓΑ με επιδοτήσεις που δικαιούνται από τα κοινοτικά ταμεία. 
 
Η έναρξη της διαδικασίας είχε προβλεφθεί για τον Ιούλιο του 2014, όμως υπήρξε δυσκολία στις διασταυρώσεις μεταξύ του ΚΕΑΟ και των Ταμείων, για να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς που χρωστούν εισφορές δικαιούνται και επιστροφή φόρου. 
 
Κλείσιμο
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα, από σήμερα, για το σύνολο των ασφαλιστικών οργανισμών πλην ΟΓΑ. Στόχος είναι η είσπραξη 50 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους. Αντίστοιχα, για τον ΟΓΑ, ο συμψηφισμός θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, μήνα κατά τον οποίο καταβάλλονται αποζημιώσεις προς τους αγρότες μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης