Αρχίζει η πέμπτη αξιολόγηση της Τρόικας στην Κύπρο

Αρχίζει η πέμπτη αξιολόγηση της Τρόικας στην Κύπρο

«Φλέγον» θέμα συζήτησης θα αποτελέσει το μεγάλο ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) το οποίο ανέρχεται γύρω στο 45% των συνολικών δανείων

Αρχίζει η πέμπτη αξιολόγηση της Τρόικας στην Κύπρο
Ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, η πέμπτη αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής του κυπριακού μνημονίου από τη τρόικα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιουλίου.

«Φλέγον» θέμα συζήτησης κατά τη νέα παρουσία της Τρόικας στην Κύπρο θα αποτελέσει το μεγάλο ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ), το οποίο ανέρχεται γύρω στο 45% των συνολικών δανείων ή στα 27,1 δισεκατομμύρια ευρώ, από σύνολο δανείων 60 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας.

Στις τράπεζες το ποσοστό των ΜΕΔ ανέρχεται στο 43% και στον Συνεργατισμό στο 51,7%.

Όπως επισήμαινε η Τρόικα σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, οι τρεις σημαντικότερες προκλήσεις της Κύπρου είναι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η διατήρηση των δημοσιονομικών σε βιώσιμη πορεία και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων.

Κλείσιμο
Ανέφερε επίσης ότι «το πρόγραμμα της Κύπρου παραμένει εντός τροχιάς, οι δημοσιονομικοί στόχοι για το πρώτο τρίμηνο του 2014 έχουν επιτευχθεί με ένα σημαντικό περιθώριο, αντανακλώντας καλύτερες από τις προβλεπόμενες επιδόσεις στα έσοδα και συνετή εκτέλεση του προϋπολογισμού».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης