ΕΣΕΕ: Απαραίτητος όσο ποτέ ο κοινωνικός διάλογος

ΕΣΕΕ: Απαραίτητος όσο ποτέ ο κοινωνικός διάλογος

Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορούν να μειωθούν περαιτέρω, δηλώνει ο ο πρόεδρος της Βασ. Κορκίδης

Πέντε άξονες ώστε η κουλτούρα του διαλόγου να δώσει τη δυνατότητα στους κοινωνικούς εταίρους να διατηρήσουν ένα επίπεδο ελάχιστης συνεννόησης σε μια περίοδο όπου πολύ συχνά οι διαδικασίες αυτού του διαλόγου παρακάμπτονται, παρέθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασ. Κορκίδης κατά την παρέμβασή του στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και του EUROFOUND για τον κοινωνικό διάλογο στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.

Η απάντηση από την πλευρά της ΕΣΕΕ, όπως είπε, βρίσκεται στο να υπάρξει συμφωνία επί των πέντε παρακάτω σημείων:

1. Ο ουσιαστικός Κοινωνικός Διάλογος (ΚΔ) είναι στις παρούσες συνθήκες βασική προϋπόθεση για την επίλυση κρίσιμων προβλημάτων.

2. Η θεσμική ενίσχυση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων θα συμβάλει στην ενδυνάμωση τόσο του ΚΔ όσο και στη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής.

3. Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας δεν μπορούν να μειωθούν περαιτέρω τη στιγμή μάλιστα που αντιπροσωπεύουν κατανάλωση για τις επιχειρήσεις.

4. Η μείωση όμως του υψηλού μη μισθολογικού κόστους μπορεί να αυξήσει τον καθαρό μισθό και να ενισχύσει τα χαμηλά επίπεδα απασχόλησης.

5. Είναι απαραίτητη η άμεση αντιμέτωπη του χρηματοδοτικού κενού του ασφαλιστικού μας φορέα με πάγωμα και κεφαλαιοποίηση των οφειλών του ΟΑΕΕ και την αφαίρεση του αντίστοιχου ασφαλιστικού χρόνου σε όλους τους ουσιαστικά «ανέργους» εμπόρους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ahts

Μέχρι το Α’ τρίμηνο του 2019, 31.500 νέοι άνεργοι επιστήμονες θα εργαστούν με μισθούς σημαντικά υψηλότερους του κατώτατου, για την ανάσχεση ή αντιστροφή του brain drain, δήλωσε η υπουργός Εργασίας κατά την ομιλία της σε ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω

ermou_aspromavri_main

Στην 57η θέση μεταξύ 140 οικονομιών του πλανήτη η ελληνική - 62,1/100 η βαθμολογία της Ελλάδας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του World Economic Forum - Απομακρύνεται περαιτέρω από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της, μας άφησαν πίσω και Βουλγαρία - Ρουμανία - Αναποτελεσματικό Δημόσιο, γραφειοκρατία, πολιτική αστάθεια, προβληματικές τράπεζες και θεσμοί μεταξύ των παθογενειών της Ελλάδας, υπογραμμίζει ο ΣΕΠΕ

9