ΕΣΕΕ: Απαραίτητος όσο ποτέ ο κοινωνικός διάλογος

ΕΣΕΕ: Απαραίτητος όσο ποτέ ο κοινωνικός διάλογος

Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορούν να μειωθούν περαιτέρω, δηλώνει ο ο πρόεδρος της Βασ. Κορκίδης

Πέντε άξονες ώστε η κουλτούρα του διαλόγου να δώσει τη δυνατότητα στους κοινωνικούς εταίρους να διατηρήσουν ένα επίπεδο ελάχιστης συνεννόησης σε μια περίοδο όπου πολύ συχνά οι διαδικασίες αυτού του διαλόγου παρακάμπτονται, παρέθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασ. Κορκίδης κατά την παρέμβασή του στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και του EUROFOUND για τον κοινωνικό διάλογο στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.

Η απάντηση από την πλευρά της ΕΣΕΕ, όπως είπε, βρίσκεται στο να υπάρξει συμφωνία επί των πέντε παρακάτω σημείων:

1. Ο ουσιαστικός Κοινωνικός Διάλογος (ΚΔ) είναι στις παρούσες συνθήκες βασική προϋπόθεση για την επίλυση κρίσιμων προβλημάτων.

2. Η θεσμική ενίσχυση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων θα συμβάλει στην ενδυνάμωση τόσο του ΚΔ όσο και στη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής.

3. Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας δεν μπορούν να μειωθούν περαιτέρω τη στιγμή μάλιστα που αντιπροσωπεύουν κατανάλωση για τις επιχειρήσεις.

4. Η μείωση όμως του υψηλού μη μισθολογικού κόστους μπορεί να αυξήσει τον καθαρό μισθό και να ενισχύσει τα χαμηλά επίπεδα απασχόλησης.

5. Είναι απαραίτητη η άμεση αντιμέτωπη του χρηματοδοτικού κενού του ασφαλιστικού μας φορέα με πάγωμα και κεφαλαιοποίηση των οφειλών του ΟΑΕΕ και την αφαίρεση του αντίστοιχου ασφαλιστικού χρόνου σε όλους τους ουσιαστικά «ανέργους» εμπόρους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oik_ep_09

Το αίτημα έρχεται στη βάση διαμαρτυριών από λογιστές - φοροτεχνικούς για τεχνικά προβλήματα και στο επιχείρημα ότι ο υπολειπόμενος χρόνος δεν επαρκεί για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

koutso_main01

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης έχει καλέσει σε απολογία όλα τα εκτελεστικά μέλη της εταιρείας Folli- Follie, δηλαδή το διευθύνοντα σύμβουλο Τ. Κουτσολιούτσο, τον πρόεδρο Δ. Κουτσολιούτσο, και τα μέλη Κ. Κουτσολιούτσου και Ε. Ζαχαρίου

15
deh_arthroo

Αποφασισμένος να διατηρήσει την έκπτωση του 15% για τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ, που αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για την διατήρηση του πελατολογίου της στην λιανική αγορά του ρεύματος, εμφανίζεται ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, δίνοντας τέλος στα σενάρια για την επανεξέταση του μέτρου.