Πρόστιμα 10,8 εκατ. ευρώ τους τελευταίους 4 μήνες για «μαύρη» εργασία

Πρόστιμα 10,8 εκατ. ευρώ τους τελευταίους 4 μήνες για «μαύρη» εργασία

«Πρωταθλητές» εστιατόρια, καφετέριας, ξενοδοχεία, συνεργεία, καταστήματα ρούχων και αρτοποιεία

Πρόστιμα 10,8 εκατ. ευρώ τους τελευταίους 4 μήνες για «μαύρη» εργασία
Πρόστιμα ύψους 10,8 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλαν οι ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας και του ΙΚΑ μετά τους ελέγχους που διεξήγαγαν στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου-31 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την εφαρμογή του ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας, συνολικά ελέγχθηκαν 7.878 επιχειρήσεις και σε σύνολο 49.126 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 1.063. Υπενθυμίζεται ότι πλέον για κάθε έναν αδήλωτο εργαζόμενο επιβάλεται πρόστιμο ίσο με το 18πλάσιο του κατώτατου μισθού δηλαδή 10.550 ευρώ.

«Πρωταθλητής» στην παραβατικότητα αναδεικνύεται ο κλάδος της εστίασης όπου εντοπίστηκαν 391 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και ακολουθούν τα αρτοποιεία, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα βενζινάδικα, τα καταστήματα ρούχων αλλά και ο κλάδος των μεταφορών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, «οι θετικές αυτές εξελίξεις αντανακλώνται και στην πορεία εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων. Για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, τον Ιανουάριο του 2014, τα έσοδα του ΙΚΑ παρουσίασαν αύξηση, για πρώτη φορά απο το 2009 μέχρι σήμερα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης