Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους

Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους

Θα μειώσουν το κόστος λειτουργίας των βιομηχανιών κατά 150 εκατ. ευρώ - Θα συζητηθούν την Παρασκευή στη διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανία - Θα θεσμοθετηθούν μέχρι την επόμενη Τετάρτη - Αναμένεται η αντίδραση των βιομηχάνων που είχαν εξαρτήσει τις κινήσεις τους από το περιεχόμενο των μέτρων

Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
Το πολυαναμενόμενο πακέτο μέτρων για τον περιορισμο του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα ελαφρύνουν το κόστος λειτουργίας των βιομηχανιών κατά 150 εκατ. ευρώ.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται: 
-Το μέτρο της διακοψιμότητας για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες (πρόκειται για την αποζημίωση των ενεργοβόρων εταιρειών όταν ζητείται η διακοπή της λειτουργίας τους σε περιόδους υψηλής ενεργειακής ζήτησης)
Κλείσιμο
-Την εξίσωση του ΕΤΜΕΑΡ της μέσης τάσης με την υψηλή για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις
-Την διανομή μέρους των κερδών της ΔΕΠΑ σε όλους τους πελάτες της εταιρείας
-Tην άμεση μετακύληση της έκπτωσης που θα προκύψει από την Gazprom με την συμφωνία να είναι θέμα ημερών και με αναδρομικότητα από τον Ιούνιο του 2013
-Την διατήρηση για 2 χρόνια των βιομηχανιών που επιλέγονται ως πελάτες της ΔΕΠΑ ανεξαρτήτως κατανάλωσης λόγω κρίσης

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, τα μέτρα θα συζητηθούν την Παρασκευή στη Διυπουργική Επιτροπή για τη Βιομηχανία και η θεσμοθέτησή τους θα ολοκληρωθεί έως την επόμενη Τετάρτη.

Στη σύσκεψη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΕΚΑ θα εισηγηθεί την υιοθέτηση φορολογικών κινήτρων για την ενίσχυση του προγράμματος Εξοικονομώ κατ' Οίκον, το οποίο επιδιώκεται να συνεχιστεί, χωρίς καμία διακοπή και στην επόμενη προγραμματική περίοδο, δηλαδή μέχρι και το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι από τα μέτρα αυτά είχαν εξαρτήσει εκπρόσωποι εταιρειών όπως η Χαλυβουργία και η Χαλυβουργική τις επόμενες κινήσεις τους όσον αφορά τα προγράμματα ομαδικών απολύσεων και διαθεσιμότητας του προσωπικού τους, λέγοντας ότι αν κριθούν «επαρκή» τότε τα σχέδια αυτά μπορεί και να ανακληθούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης