Η Χαλυβουργική θα αποσύρει τις διαθεσιμότητες, διαβεβαιώνει ο υφ. Περιβάλλοντος

Η Χαλυβουργική θα αποσύρει τις διαθεσιμότητες, διαβεβαιώνει ο υφ. Περιβάλλοντος

Ο Ασημάκης Παπαγεωργίου εμφανίστηκε σίγουρος ότι με τα μέτρα για τον περιορισμό του κόστους ενέργειας για τις βιομηχανίες που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση η εταιρεία θα αποσύρει το σχέδιο που ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες

Η Χαλυβουργική θα αποσύρει τις διαθεσιμότητες, διαβεβαιώνει ο υφ. Περιβάλλοντος
Σίγουρος ότι η Χαλυβουργική θα αποσύρει το σχέδιο ένταξης σε καθεστώς διαθεσιμότητα του 95% του προσωπικού της εμφανίστηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», έχει τη διαβεβαίωση των υπευθύνων της εταιρείας ότι με τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τη μείωση του κόστους ενέργειας στις βιομηχανίες, οι διαθεσιμότητες θα ανακληθούν.

Κατά τον κ. Παπαγεωργίου το κρίσιμο σημείο είναι η θεσμοθέτηση της διακοψιμότητας, του μέτρου, δηλαδή, που προβλέπει ότι θα αποζημιώνονται οι βιομηχανίες από τις οποίες ζητείται να διακόψουν την παραγωγή τους σε περιόδους αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χαλυβουργικής περίπου 200 εργαζόμενοι θα μπουν σε διαθεσιμότητα για έξι εβδομάδες, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014, καθώς ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος αποφάσισε να βάλει «στοπ» στην παραγωγή μέχρι τον Απρίλιο.

Παράλληλα ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε και στο θέμα της μείωση της τιμής του φυσικού αερίου από τη Gazprom κάνοντας λόγο για μια αρχική συμφωνία για ένα «καλό» ποσοστό μείωσης, για το οποίο - αν και δεν αποκάλυψε το ακριβές ύψος - διευκρίνισε ότι κινείται στο μέσο όρο των αντίστοιχων μειώσεων για τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης