Πρωταθλητές στις αποδόσεις διεθνώς τα funds που επένδυσαν στην Ελλάδα

Πρωταθλητές στις αποδόσεις διεθνώς τα funds που επένδυσαν στην Ελλάδα

Πάνω από 4 δισ. δολάρια έβγαλαν την περσινή χρονιά  τέσσερα hedge funds, χωρίς να υπολογίσουμε το πρώτο κατά σειρά Quantum Endowment Fund του George Soros, με 28,6 δισ. δολ. υπό διαχείριση κεφάλαια και... εκ καταβολής καθαρά κέρδη 39,6 δισ. δολαρίων.

Πρωταθλητές στις αποδόσεις διεθνώς τα funds που επένδυσαν στην Ελλάδα
Πρόκειται για το Lone Pine, του Steve Mandel, με υπό διαχείριση κεφάλαια 27,6 δισ. δολ. και καθαρά κέρδη  20,5 δισ., το Viking, Andreas Halvorsen με υπό διαχείριση κεφάλαια 27,3 δισ. και κέρδη 16,8 δισ., το fund Appaloosa του David Tepper, με κεφάλαια 19,3 δισ. και κέρδη 21,1 δισ. και το Baupost, του επενδυτή Seth Klarman στα χέρια του οποίου έχει περάσει μερίδιο του ΟΠΑΠ (πάνω από 5%), με υπό διαχείριση κεφάλαια 26,4 δισ. και καθαρά κέρδη 21,5 δισ. δολ. 

Όλα αυτά τα funds πολύ σωστά προέβλεψαν την άνοδο των μετοχών, κάτι που είχε ως συνέπεια την εντυπωσιακή άνοδο της αμερικανικής χρηματαγοράς.

Στο top 10 της κατάταξης της LCH Investments, φιγουράρει και η Paulson & Co, του John Paulson που έχει επενδύσει κεφάλαια σε Πειραιώς και Alpha Bank, με υπό διαχείριση κεφάλαια 20,3 δισ. δολ. και καθαρά κέρδη 25,4 δισ. δολ. από την αρχή της λειτουργίας της. Σε περίοπτη θέση και το Appaloosa Management του David Tepper που επένδυσε στα ελληνικά ομόλογα, αλλά και η Moore Capital που διαχειρίζεται κεφάλαια σχεδόν 14 δισ. ευρώ και επενδύει στη χώρα μας από το 1997 σε τίτλους σταθερού εισοδήματος και εταιρίες εισηγμένες στο ΧΑ. Επίσης, έχει αγοράσει ομόλογα και το όνομα έχει “παίξει” και στο “μέτωπο” των αποκρατικοποιήσεων.

Από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν τα κορυφαία 20 hedge funds έχουν βγάλει το 43% των χρημάτων που έχουν κερδίσει οι επενδυτές μέσω τουλάχιστον  7.000  hedge funds.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της  Edmond de Rothschild Capital Holdings, “τα πήγαν μακράν καλύτερα από τους δείκτες των hedge fund. Αυτά τα funds λειτουργούν ακόμη με το σύστημα 'γίνε πλούσιος' παρά με το 'παράμεινε πλούσιος'. Δραστηριοποιούνται αρπάζοντας όποια ευκαιρία βρουν, εμφανίζουν ωστόσο εξαιρετικά άρτιο έλεγχο των κινδύνων”.   
Κλείσιμο

Και συμπληρώνει ότι οι περισσότεροι μάνατζερ αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται περισσότερο στη διαχείριση κινδύνων εις βάρος των αποδόσεων.

Σύμφωνα πάλι με τον Andrew Law, διαχειριστή του 13ου κατά σειρά fund Caxton, το “κλειδί” της επιτυχίας είναι να επιστρέφεις χρήματα στους επενδυτές  ώστε να αποφύγεις τον κίνδυνο να γίνεις δυσκίνητος.
Παράλληλα, ο Law ανέφερε ότι μόνο οι παλαιοί μάνατζερ, που έχουν επωφεληθεί από την άνοδο των μετοχών μπορούν να αντιμετωπίσουν  τις αντιξοότητες, καθώς η 30ετής κάμψη των αληθινών επιτοκίων φθάνει στο τέλος της.  
 
“Θα αποτελέσει πρόκληση να κάνεις τακτικό trading. Η προεξόφληση της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια έχει απλώς επισπεύσει τις μελλοντικές αποδόσεις και έχει αφήσει ένα ελκυστικό περιβάλλον για πολύ λίγους πλέον μακροπρόθεσμους διαχειριστές”, συμπληρώνει ο ίδιος.



Πηγή:newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης