Μηταράκης: Προανήγγειλε χρηματιστήριο εταιρικών ομολόγων για μικρομεσαίους

Μηταράκης: Προανήγγειλε χρηματιστήριο εταιρικών ομολόγων για μικρομεσαίους

Σκοπός η εύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των ΜμΕ με τη διαμόρφωση μίας σαφούς νομικής φόρμας προκειμένου να είναι ομοιόμορφα τα ομόλογα

Μηταράκης: Προανήγγειλε χρηματιστήριο εταιρικών ομολόγων για μικρομεσαίους
Η δυνατότητα έκδοσης νέων μετοχών μέσω του χρηματιστηρίου εταιρικών ομολόγων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποτελεί αντικείμενο προχωρημένης συζήτησης, όπως ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, από το βήμα του συνεδρίου «Global Capital Forum 2014» με θέμα: «Ελλάδα: ένας σταθερός επενδυτικός προορισμός».
 
Όπως είπε ο υφυπουργός, σκοπός είναι, μέσω μίας νέας αγοράς του χρηματιστηρίου, η εύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη διαμόρφωση μίας σαφούς νομικής φόρμας προκειμένου να είναι ομοιόμορφα τα ομόλογα.
 
Ο κ. Μηταράκης γνωστοποίησε ότι, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, θα προωθηθούν για εναρμόνιση στη νομοθεσία μας οι συστάσεις του ΟΟΣΑ, για να πέσουν οι τιμές «καθώς υπάρχουν δομικά προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν και έφεραν αυξήσεις όπως πχ στο γάλα , μέσα στην κρίση, και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αντιδράσεις» όπως είπε.
 
Κλείσιμο
«Δεν βγήκαμε ακόμη από τη μάχη για την οικονομία μας και με φοβίζει ότι υπάρχει μία χαλάρωση. Διότι μπορεί να έχουμε φίλους, αλλά δεν έχουμε μόνο φίλους σε αυτό τον αγώνα που δεν έχει τελειώσει ακόμη. Πρέπει να συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας για να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη» επισήμανε.
 
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν τεράστιες κοινωνικές δυσκολίες και υπογράμμισε ότι το κρίσιμο είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ στη συνέχεια σχολίασε ότι θα διατεθούν 20,5 δισ. ευρώ στην οικονομία μέσω του νέου ΕΣΠΑ και στόχος είναι να δημιουργηθούν 640.000 νέες θέσεις εργασίας ώστε να πενταπλασιαστεί η ωφέλεια των κονδυλίων αυτών στην οικονομία μας.
 
Τέλος, ανέφερε ότι μέσω των ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικά Σχέδια Αξιοποίησης Δημοσίων Ακινήτων) θα προχωρήσει σε λίγο καιρό το πρώτο έργο στην Κρήτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης