Βαρουφάκης: Το Δημόσιο για τους επόμενους 10 μήνες ζει από τα έσοδά του

Βαρουφάκης: Το Δημόσιο για τους επόμενους 10 μήνες ζει από τα έσοδά του

“Το ξέρουν ότι δεν μπορούμε να ξεπληρώσουμε τα δάνεια”, τόνισε ο οικονομολόγος

Οι ταινίες της εβδομάδος
Βαρουφάκης: Το Δημόσιο για τους επόμενους 10 μήνες ζει από τα έσοδά του

Να σταματήσει το πρόγραμμα του μνημονίου όσο δεν δίδεται λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας κάλεσε την κυβέρνηση και τον Γιώργο Στουρνάρα ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.  Σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη μία παύση του προγράμματος από πλευράς της Ελλάδας είναι εφικτή αφού το ελληνικό για τους επόμενους δέκα μήνες μπορεί να πληρώσει τα έξοδά του.

“Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη Στουρνάρα, πως το ελληνικό δημόσιο για τους επόμενους δέκα μήνες μπορεί να ζήσει από τα έσοδά του. Εάν αναγκαστεί να το κάνει μπορεί να το κάνει. Αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Σαμαράς. Εγώ τις απολύσεις δεν θα τις έκανα”, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

“Δεν θέλουν με τίποτα να λύσουν το θέμα μας,  να έχουμε δολοφονίες στους δρόμους και να κλείνει ο Κατσέλης, ανέφερε για την στάση της τρόικα ο Γιάννης Βαρουφάκης.

“Είχαμε ένα δημόσιο και έναν ιδιωτικό τομέα υπό πτώχευση. Έδωσαν το μεγαλύτερο δάνειο που δόθηκε ποτέ υπό τον όρο της πτώσης του εισοδήματος. Το ξέρουν ότι δεν μπορούμε να ξεπληρώσουμε τα δάνεια”, τόνισε ο οικονομολόγος.

Κλείσιμο
Πηγή: newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης