Goldman: Αμφίβολη η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014

Goldman: Αμφίβολη η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014

Ο στόχος του προϋπολογισμού το επόμενο έτος δεν θα εκπληρωθεί εκτός κι αν ληφθούν νέα μέτρα υποστηρίζει σε νέα έκθεσή της η Goldman Sachs

Goldman: Αμφίβολη η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014

Όπως αναφέρει, τα τελευταία στοιχεία του ΔΝΤ και της ΕΕ που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούλιο, δείχνουν ότι το τρέχον πρόγραμμα που λήγει το 2016, έχει χρηματοδοτικό κενό ύψους 11 δισ., τα 4 δισ. εκ των οποίων θα πρέπει να καλυφθούν εντός του 2014. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι από το επόμενο έτος η χώρα θα αρχίσει να εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά από τις αρχές του 2000 και το πρώτο της θετικό ετήσιο ΑΕΠ από το 2007.

Ο οίκος εμμένει στην άποψη ότι τρόικα και ελληνική κυβέρνηση θα φτάσουν σε συμφωνία και η επόμενη δόση θα δοθεί κανονικά. Ωστόσο, σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μερών θα αποτελέσει ένα ζήτημα τα επόμενα χρόνια, καθώς, όπως αναφέρει η έκθεση, η Ελλάδα δεν αναμένεται να επιστρέψει στις αγορές σύντομα. Κι αυτό γιατί η χώρα θα χρειαστεί κεφάλαια από τους εταίρους της τομέα προκειμένου να συνεχίσει την αποπληρωμή του χρέους της. Δεδομένου αυτού, η Goldman θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο να προεξοφληθεί και να προβλεφθεί η πολιτική διάσταση  μεταξύ Αθήνας, ΕΕ και ΔΝΤ.

Πηγή:
Κλείσιμο
newmoney.gr 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης