Το Fairfax πλήρωσε 25,5 εκατ. ευρώ για το 4,25% του Ομίλου Μυτιληναίου

Το Fairfax πλήρωσε 25,5 εκατ. ευρώ για το 4,25% του Ομίλου Μυτιληναίου

Νέα ψήφος εμπιστοσύνης στο ελληνικό επιχειρείν και την ελληνική οικονομία από κορυφαίο παγκόσμιο private equity που πήρε πρόσφατα και την Blackberry

Ο Ερντογάν υπερασπίζεται την ισλαμική μαντίλα
Το Fairfax πλήρωσε 25,5 εκατ. ευρώ για το 4,25% του Ομίλου Μυτιληναίου
Η μεγάλη στρατηγική συμμαχία Μυτιληναίου – Fairfax, αλλάζει τα πράγματα στην ενέργεια και στα μέταλλα. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, πώλησε το 4,25% των ίδιων μετοχών έναντι 25,5 εκατ. ευρώ (5,13 ευρώ η μετοχή) στο καναδικό fund Fairfax, που ήδη διαθέτει στην Ελλάδα ποσοστό στην Eurobank Properties.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ομίλου ότι θα πουλούσε 4,9 εκατ. μετοχές έως το τέλος του έτους με κατώτατη τιμή τα 5 ευρώ.

O ινδικής καταγωγής επικεφαλής του Fairfax κ. Prem Watsa που πρόσφατα πραγματοποίησε δημόσια πρόταση για την Blackberry, διαθέτει στρατηγική και σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney.gr, αναμένεται να αυξήσει το ποσοστό του.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ενισχύσει την ίδια την εταιρεία, αλλά αποτελεί και σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, μιας και η Fairfax επιλέγει εταιρείες στις οποίες επενδύει μακροχρόνια με τη λογική του στρατηγικού επενδυτή και προσδίδει μεγάλη αξία στις εταιρίες αυτές, αφού συνήθως το Fairfax όπου μπαίνει, συνήθως έχει μαζί του συμμάχους μερικά από τα ισχυρότερα funds των ΗΠΑ και του Καναδά.

Το Fairfax διαθέτει ένα track record στις επενδύσεις του, σύμφωνα με το οποίο μελετά καλά τις κινήσεις του,  και τις εταιρείες που εισέρχεται  
Κλείσιμο

Μ' αυτή την κίνηση η Μυτιληναίος ενισχύεται σημαντικά κεφαλαιακά (πραγματοποιώντας και κέρδη αφού οι αγορές ιδίων μετοχών είχαν γίνει και σε χαμηλότερες τιμές), αλλά αποκτά ένα σύμμαχο με τον οποίο αναμένεται να διεκδικήσει και ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, αφού πρόσφατα έχει ετοιμαστεί για να βγει στις αγορές, εφόσον υπάρχει ένα επιτόκιο που θα επιτρέπει κινήσεις για εξαγορές ή επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Συνεπώς, δεν πρόκειται για μια απλή εξαγορά, αλλά για τη δημιουργία ενός επενδυτικού σχήματος που μπορεί να προχωρήσει σε εξαγορές, ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όπως είχε γράψει προ μηνών το NewMoney.gr, το "φλερτ" του Καναδού, ινδικής καταγωγής, Prem Watsa, με τις ελληνικές επενδύσεις είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια από τον Όμιλο Μυτιληναίου, σε συναντήσεις τετ α τετ που είχε με τον επικεφαλής του ομίλου, Ευάγγελο Μυτιληναίο. Μάλιστα, μιλώντας στο Bloomberg είχε εμφανιστεί ένθερμος υποστηρικτής της άποψης ότι δημιουργούνται μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Πηγη:newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης