Παρά την κρίση οι Έλληνες αγοράζουν αυτοκίνητα

Παρά την κρίση οι Έλληνες αγοράζουν αυτοκίνητα

Αύξηση 10,1% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων ΙΧ αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο - Οι άδειες που εκδόθηκαν  ανήλθαν σε 3.814 από 3.463 πέρυσι - Αύξηση 5,5% στις πωλήσεις  και στην Ευρώπη τον ίδιο μήνα

Παρά την κρίση οι Έλληνες αγοράζουν αυτοκίνητα
Αύξηση 10,1% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων ΙΧ αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ένωση Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών (ACEA). Οι άδειες που εκδόθηκαν τον μήνα αυτό ανήλθαν σε 3.814 από 3.463 πέρυσι.

Στο 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 3,3%, καθώς εκδόθηκαν 44.013 άδειες κυκλοφορίας έναντι 45.538 στο περυσινό 9μηνο.

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 5,5% τον Σεπτέμβριο, κυρίως επειδή σημειώθηκε μεγάλη άνοδος στη βρετανική αγορά (12,1%) και υπήρξε κατά μέσο όρο μία επιπλέον εργάσιμη ημέρα τον φετινό Σεπτέμβριο.

Κλείσιμο
Στο 9μηνο, οι πωλήσεις στην Ευρώπη ήταν μειωμένες κατά 4% σε 9,33 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα, λόγω της ασθενούς ζήτησης στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, αλλά και την Ολλανδία, όπου η πτώση έφθασε το 29,4%.

Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι η ζήτηση αρχίζει να σταθεροποιείται, αφού βυθίστηκε σε χαμηλά επίπεδα 20ετίας και πλέον. Ωστόσο, η ζήτηση στην ΕΕ ήταν η δεύτερη χαμηλότερη για τον Σεπτέμβριο μετά το 2003, όταν άρχισε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων για τις 27 χώρες -μέλη.

Οι αναλυτές ανέμεναν να δουν αν η μείωση των πωλήσεων που σημειώθηκε τον Αύγουστο ήταν προσωρινή ή μία ένδειξη περαιτέρω προβλημάτων.

Η ζήτηση αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο με διψήφιο ποσοστό και στην Ισπανία (28,5%), την Ιρλανδία (27,9%) και την Πορτογαλία (15,9%).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης