Χαλασμένα τα γιαούρτια του Τούρκου που πλούτισε πουλώντας Ελλάδα!

Χαλασμένα τα γιαούρτια του Τούρκου που πλούτισε πουλώντας Ελλάδα!

Να ανακαλέσει μία πατρίδα από τα ελληνικά γιαούρτια του αναγκάστηκε ο Hamdi Ulukaya, ο Τούρκος μετανάστης στις ΗΠΑ που έγινε δισεκατομμυριούχος, πουλώντας ελληνικού τύπου γιαούρτι υπό το brand name Chobani

Το νέο πρόσωπο της 19χρονης που σόκαρε τον κόσμο
Χαλασμένα τα γιαούρτια του Τούρκου που πλούτισε πουλώντας Ελλάδα!
Να ανακαλέσει μία πατρίδα από τα ελληνικά γιαούρτια του αναγκάστηκε ο Hamdi Ulukaya, ο Τούρκος μετανάστης στις ΗΠΑ που έγινε δισεκατομμυριούχος, πουλώντας ελληνικού τύπου γιαούρτι υπό το brand name Chobani.

Όταν καταναλωτές διαμαρτυρήθηκαν ότι κάποια από τα γιαούρτια της Chobani είχαν πολύ περίεργη γεύση, ενώ τα κυπελλάκια τους “ίδρωναν και φούσκωναν”, η εταιρεία ερεύνησε το θέμα και βρήκε ένα είδος μούχλας, που όπως αναφέρει, είναι συνηθισμένη στα γαλακτοκομικά.

Η Chobani ανακοίνωσε ότι τα χαλασμένα γιαούρτια παράχθηκαν στο εργοστάσιό της στο Άινταχο και αποτελούν λιγότερο από το 5% της συνολικής παραγωγής της. Η εταιρεία συνεργάζεται με τους λιανέμπορους για να απομακρύνει όλα τα γιαούρτια με κωδικό 16-012 και ημερομηνία λήξης από 11 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου.

Κλείσιμο
Η Chobani εμφανίστηκε ξαφνικά στην αμερικανική αγορά το 2007, όταν το ελληνικό γιαούρτι ήταν μάλλον άγνωστο στις ΗΠΑ. Σήμερα, είναι ο μεγαλύτερος πωλητής ελληνικού τύπου γιαουρτιού στη χώρα, ενώ το γιαούρτι αυτό έχει εκτοπίσει τα υπόλοιπα είδη από τα ράφια του σούπερ μάρκετ, καταλαμβάνοντας πλέον το 35% του χώρου.

Ο ίδιος ο Ulukaya έχει γίνει δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία του Bloomberg.

Πηγή:newmoney



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης