Commerzbank: Ζητά την κατάσχεση της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου

-Σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής τράπεζας, τα χρήματα των πωλήσεων της κρατικής περιουσίας θα πηγαίνουν στους δανειστές μας
-Εκποίηση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων προτείνει και ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων

Συνεχίζονται οι τριγμοί από τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος την Κυριακή, όπου αποκαλύψαμε το πλήρες σχέδιο των δανειστών για πέρασμα ολόκληρης της κρατικής περιουσίας σε νέα εταιρεία τύπου holding με βάση το Λουξεμβούργο ή τις Βρυξέλλες και με εποπτεία ξένων (Γερμανών) τεχνοκρατών. Μετά από τις αποκαλύψεις περί εισήγησης του ESM στην κυβέρνηση για την ουσιαστική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας, αφού τα χρήματα των πωλήσεων αυτόματα θα πηγαίνουν όχι στα κρατικά ταμεία αλλά στους δανειστές μας (σ.σ. η οποία μέχρι σήμερα έχει μείνει αναπάντητη από την κυβέρνηση), η γερμανική τράπεζα Commerzbank βάζει φωτιά στο σκηνικό μέσω σημερινής έκθεσης της. Ειδικότερα, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα δημοσιεύματα μας που μιλάνε για επιτροπεία στην περιουσία της χώρας και πώληση «για εμάς χωρίς εμάς» των ασημικών της χώρας από ξένο διοιξητικό σχήμα, η Commerzbank ξεκάθαρα τονίζει πως «ο ESM προτίθεται να πάρει υπό τον έλεγχό του το ΤΑΙΠΕΔ, σε ένα σχέδιο έκδοσης ομολόγων από την πλευρά του με ενέχυρο ακίνητα του Δημοσίου». Ήδη εχθές για τα θέμα πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στο ΤΑΙΠΕΔ ενώ και ο τραπεζικός κόσμος της χώρας έχει σημάνει κινητοποίηση καθώς περίπτωση περάσματος όλων των περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε έναν διεθνή οργανισμό (international institution όπως αναφέρει η έκθεση που αποκλειστικά δημοσιοποιήσαμε) θα σημάνει απώλεια εθνικής κυριαρχίας και ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση της Ελλάδας από τις αποφάσεις των ξένων κέντρων.

Η γερμανική τράπεζα μιλάει για αναχρηματοδότηση των ομολόγων που λήγουν τα επόμενα χρόνια, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην κατοχή της ΕΚΤ. «Το πιθανότερο είναι ο ESM να αναλάβει το μέρος αυτό του χρέους στα πλαίσια ενός τρίτου προγράμματος μέσα από εγγυήσεις που θα πρέπει να δοθούν από την Ελλάδα»ξεκαθαρίζει η τράπεζα κάτι που επιβεβαιώνει τους φόβους πως η παραπάνω ενέργεια θα γίνει με «ενέχυρο» τα κρατικά φιλέτα.

Την ίδια στιγμή έντονη αμφισβήτηση δέχεται η γερμανική ηγεσία από την τελευταία έκθεση της Commerzbank, η οποία, όσον αφορά στην Ελλάδα, σημειώνει ότι δεν θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση από ιδιωτικά κεφάλαια, εάν δεν υπάρξει ένα νέο haircut.

Σύμφωνα με τι τελευταίες εκτιμήσεις της γερμανικής τράπεζας, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές πριν το 2015. Και αυτό γιατί οι ιδιώτες επενδυτές και πιστωτές δεν προτίθενται να δανείσουν κεφάλαια με ανεκτά επιτόκια σε μια χώρα που το χρέος της θα παραμένει υψηλότερο του 160% του ΑΕΠ, ενώ, την ίδια ώρα, τα 4/5 από αυτό βρίσκονται σε κράτη – πιστωτές (τρόικα).

Οι αγορές, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους, καθώς περιμένουν ότι θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν ένα νέο “κούρεμα” εάν η χώρα μας αποτύχει εκ νέους στους οικονομικούς της στόχους.

Η Commerzbank θεωρεί ότι το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί, μόνον εάν οι δημόσιοι πιστωτές συμφωνήσουν σε ένα νέο “κούρεμα”. Όμως διατυπώνεται η αμφιβολία κατά πόσον οι πολιτικοί προτίθενται να προχωρήσουν σε τέτοιες κινήσεις, καθώς, οι φορολογούμενοι στις χώρες – πιστωτές θα είναι εκείνοι που θα πρέπει να ξαναπληρώσουν και να αναλάβουν το κόστος.

Κατά τον τρόπο αυτό, ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα διαφαίνεται ως η πιθανότερη λύση. Από τη στιγμή που η χώρα θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, θα χρειάζεται νέα κεφάλαια στα επόμενα χρόνια για να πληρώσει τα τοκοχρεολύσια από το χρέος. Αυτό σημαίνει ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες θα είναι πολύ συγκεκριμένεςΟι εκτιμήσεις αυτές της Commerzbank ακολουθούν την αποκάλυψη του “Πρώτου Θέματος” ότι ο ESM προτίθεται να πάρει υπό τον έλεγχό του το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και παλαιότερες πληροφορίες του NewMoney για σχέδιο έκδοσης ομολόγων από την πλευρά του ESM με ενέχυρο ακίνητα του Δημοσίου.

Βραχυπρόθεσμα, η γερμανική τράπεζα διαπιστώνει πρόοδο στα δημοσιονομικά της χώρας, υπογραμμίζει τη βελτίωση στον κλάδο του τουρισμού και εκτιμά ότι η χώρα θα επιτύχει έλλειμμα 4,6% το 2013.

Εκποίηση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων προτείνει και ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων

Στο μεταξύ ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων επαναφέρει την πρότασή του πέρι αποπληρωμής του ελληνικού χρέους μέσω εκποίησης περιουσιακών στοιχείων. Μιλώντας στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine, o επικεφαλής του συνδέσμου Ούλριχ Γκρίλλο δηλώνει ότι «στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για παράδειγμα επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, λιμάνια, αεροδρόμια ή άλλα ακίνητα» και προτείνει να μεταφερθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, ώστε, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές να διασφαλίσουν τα χρήματά τους, όπως υποστηρίζει.

«Όταν μία επιχείρηση κηρύττει πτώχευση, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιστωτές παραιτούνται από τις αξιώσεις τους, τουλάχιστον εωσότου ο διαχειριστής της πτώχευσης να εξετάσει τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και να αποφανθεί σχετικώς» εξηγεί ο Γκρίλλο, όπως αναφέρει η Deutsche Welle. Παράλληλα, ο επικεφαλής του BDI επικρίνει τις καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και υποστηρίζει ότι η πώληση κρατικής περιουσίας θα ήταν μία καλή «συνταγή» για την εξυγίανση του προϋπολογισμού σε όλες τις χώρες της κρίσης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (148)

Τσοχατζόπουλοι και Βενιζέλοι

Σοσιαληστές όλων των αποχρώσεων, το Γουδί είναι εκεί και σας περιμένει.

Μολών Λαβέ

Χρυση Αυγη, οι τελευταίοι Ελληνες πατριώτες

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένας δεκανέας δεν υπάρχει στο στρατό εστω και μον@ρχιδος; να κατέβει ολος ο λαός στο σύνταγμα;

Μικροαστοι

Οταν η πλειοψηφια ψηφισε υπερ του ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ (50% ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ) στο ευρω και το 40 % απεχει απο τις εκλογες. Τοτε μην περιμενεις να κατεβει κανεις απο αυτους που κατεβαιναν ουτε στο Συνταγμα ουτε πουθενα. Δυστυχως το περασμενο καλοκαιρι αποδειχθηκε οτι η πλειοψηφια των κατοικων αυτης της χωρας δεν ειναι παρα μιζεροι μικροαστουληδες και φοβισμενα ανθρωπακια.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο εκ Βόλου Ιασων

Να κανουμε κατάσχεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις περιουσία του γερμανικού δημοσίου και αυτο να το τιτλοποιησουμε. Τι λες γι αυτο θεμο. Δεν βλεπω να το προτείνεις.

Νικος Ξηρος

Να πω την αληθεια ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ μου ακούγονται όλα αυτά...δλδ και που την έχουμε τι εγινε τπτ..δέστε τι απέγιναν τα ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ. Μια χαρά, ας τα πάρουν λοιπόν και ας τα αξιοποιήσουν...γιατί οχι, αφού είμαστε άφραγκοι,ανάξιοι- αχρηστοι, αξιολύπητοι...

Charles Bronson

Πόσο αξιολύπητος είσαι εσύ και οι όμοιοί σου όταν κατεβάζεις τα βρακιά σου στούς γερμανοφασίστες...... Προτείνω να πάς (όπως και άλλοι) στη χώρα των Ούνων για να τούς γλείφεις απο κοντά-εργασία το λένε τώρα- και να προσκυνάς καλύτερα (όπως Σαμαράς ας πούμε)........................................

bill

μπήκε μονο σου στην μαύρο λίστα. θα πάρετε το τρίτο και μακρύτερο

ο τρελος

Ρεεε...θελουν να κατασχεσουν τον κοπο των πατεραδων και παππουδων μας...

Πατριώτης

Κι εγώ θέλω τη Μονικα Μπελουτσι, μια πορσε και μια βιλιτσα να στεγασουμε τον έρωτα μας. Α, και κανά μυριο ευρώ στη τσέπη. Θα πάρουν οι γερμαναραδες το λουτσο αρκεί να ξυπνήσετε γιδια και να ορθωστε λίγο το ανάστημα... Ξυπνατεεεεεεεεεε...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

ΦΕΚ 240/2012 (12/12/2012): "Oύτε το Δικαιούχο Κράτος Μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης -συντηρητικής ή αναγκαστικής- ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση Τροποποίησης." Ψηφίστηκε στην Βουλή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου! Γίνεται σαφές οτι ο δημόσιος πλούτος της χώρας δεν μπορεί να εξαιρεθεί από οποιαδήποτε κατάσχεση προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών μας. Στο ίδιο κείμενο ορίζεται εξάλλου ότι οι τυχόν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα εξεταστούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά από δικαστήριο του Λουξεμβούργου: "το Δικαιούχο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος έχουν υπαχθεί νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου σε σχέση με τη Σύμβαση Τροποποίησης και κάθε απόφαση των δικαστηρίων αυτών θα είναι αμετάκλητη και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία." Όλα αυτά τα ψήφισαν οι εθνοπροδότες βουλευτές της σημερινής συγκυβέρνησης και τώρα που είδαν οι δανειστές μας οτι το χρέος αυξάνεται αντί να μειώνεται, ήρθε η ώρα τους να ικανοποιήσουν τους όρους των μνημονιακών συμβάσεων. Όπως δηλαδή πανηγυρίζουν μερικοί (υποτιθέμενοι) "έλληνες" "συμπολίτες" μας που οι τράπεζες θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη, ήρθε η ώρα τώρα να πανηγυρίσουν ως γερμανοτσολιάδες και γιουσουφάκια των διεθνών τοκογλύφων που είναι, την κατάσχεση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας από τους δανειστές μας!

KARDISTAN

ΠΟΣΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΡΑΓΙΑ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης