Σαράντα ιδιοκτήτες offshore χρωστάνε 28 εκατ. ευρώ στο φόρο ακινήτων

Σαράντα ιδιοκτήτες offshore χρωστάνε 28 εκατ. ευρώ στο φόρο ακινήτων

«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε ολόκληρη την Ελλάδα-Δείτε χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Σαράντα ιδιοκτήτες offshore χρωστάνε 28 εκατ. ευρώ στο φόρο ακινήτων
Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της υλοποίησης του ετήσιου προγράμματος 2013 και στην προσπάθεια να αποκαλυφθεί η φοροδιαφυγή από υψηλά εισοδηματικά στρώματα αποκάλυψε τις κάτωθι περιπτώσεις:

-Στην περιοχή Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής: Σαράντα Ιδιοκτήτες off shore εταιρειών δεν είχαν καταβάλει το ποσό των 27.810.000 € για ειδικό φόρο ακινήτων μεγάλης αντικειμενικής αξίας. Μέχρι την καταβολή των φόρων έχουν δεσμευθεί υπέρ του Δημοσίου ακίνητα off shore εταιρειών καθόσον εφαρμόστηκαν οι διατάξεις του N. 3296/04.

- Στην Πελοπόννησο το ΣΔΟΕ «τσίμπησε» ιδιοκτήτης off shore εταιρείας και τον υποχρέωσε να καταβάλει 438.000 € για ειδικό φόρο ακινήτων που φοροδιέφυγε κατά τα έτη 2007-2012.

-Μεγάλη επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη έλαβε από το Δημόσιο επιχορήγηση ύψους 1.330.000 €. Όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ έγιναν υπερτιμολογήσεις ύψους 455.000 € με το τέχνασμα λήψης εικονικών τιμολογίων. Στην επιχείρηση επεβλήθησαν πρόστιμα 1.822.000 € και προτάθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης να ανακτηθεί το σύνολο της επιχορήγησης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης