Για "τομές" στην ιδιωτική αγορά εργασίας πιέζει η Τρόικα

Για "τομές" στην ιδιωτική αγορά εργασίας πιέζει η Τρόικα

Για τα καλά έχει πλέον ανοίξει το παιχνίδι των διαπραγματεύσεων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους Τροϊκανούς όχι μόνο να μην θέλουν να δώσουν χρόνο στον νέο υπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ταυτόχρονα να πιέζουν και για άλλες "υποχωρήσεις" από την μεριά της κυβέρνησης.

Για "τομές" στην ιδιωτική αγορά εργασίας πιέζει η Τρόικα
Πιο συγκεκριμένα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Νewmoney.gr, οι τροϊκανοί αξιώνουν σχέδιο από τη μεριά της χώρας μας σε ό,τι αφορά μια σειρά "διευθετήσεων" στην ιδιωτική αγορά και ειδικότερα αλλαγών σε θέματα απολύσεων, ημερών εργασίας και άλλα. Ακόμα οι προτάσεις δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί, όμως πηγές μας αναφέρουν πως η τρόικα θέλοντας να πιέσει την κυβέρνηση να κινητοποιηθεί στο θέμα της αποχώρησης δημοσίων υπαλλήλων από το Κράτος αναπτύσσει μια διαφορετική λογική βάζοντας πλέον στη διαπραγμάτευση και θέματα της ιδιωτικής αγοράς.

Έγκυρη πηγή από τις Βρυξέλλες ανέφερε πως "είναι δεδομένο πως μέχρι το φθινόπωρο θα έχουν αλλάξει πολλά στην αγορά εργασίας" αναφέροντας πως εκτός του Δημοσίου πλέον τα πράγματα οδηγούνται σε αναγκαστικές τομές και στον ιδιωτικό τομέα με στόχο τη μείωση - έστω και τεχνητά - της ανεργίας.

Ήδη για τα παραπάνω θέματα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ενημερωθεί από το αντίστοιχο της Εργασίας, καθώς οι απόψεις αυτές των τροϊκανών δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται. Μάλιστα, ο κ. Βρούτσης έχει προτείνει τη δημιουργία κοινής ομάδας διαπραγμάτευσης, καθώς για τους εκπροσώπους του ΔΝΤ τα θέματα εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και οι τομές στη δημόσια διοίκηση λαμβάνουν κοινό χαρακτήρα. Το θέμα της συμπόρευσης των δύο υπουργείων αναμένεται να συζητηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή: www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης