Ριζικές ανατροπές στα εργασιακά των τραπεζοϋπαλλήλων

Ριζικές ανατροπές στα εργασιακά των τραπεζοϋπαλλήλων

Μειώσεις μισθών και αύξηση των ωρών εργασίας πρότειναν οι τραπεζίτες στην ΟΤΟΕ. Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ριζικές ανατροπές στα εργασιακά των τραπεζοϋπαλλήλων
Μειώσεις μισθών έως 20% και ανατροπές στο ωράριο εργασίας πρότειναν οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των τραπεζών στην ΟΤΟΕ, κατά τη σημερινή πρεμιέρα του διαλόγου για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης.

Το ψαλίδι θα προέλθει από παρεμβάσεις στο βασικό μισθό και περικοπές σε μία σειρά επιδομάτων (π.χ. ισολογισμού, γάμου, βρεφονηπιακού σταθμού) για τις οποίες πιέζει εδώ και δύο χρόνια η τρόικα.

Συγκεκριμένα, η πρόταση των τραπεζών την οποία απέρριψε η ΟΤΟΕ προβλέπει:
- μειώσεις αποδοχών από 15% έως 20%. Για παράδειγμα προτάθηκε να καταργηθεί το επίδομα ισολογισμού (που είναι μισός μισθός το χρόνο) και να απαλειφθούν από την κλαδική τα επιδόματα γάμου (ποσοστό10%) και βρεφονηπιακιού σταθμού, τα οποία ενδεχομένως μπορεί να επιστραφούν στις επιχειρησιακές συμβάσεις συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να μειωθεί και το χρονοεπίδομα, το οποίο με βάση τη νομοθεσία παραμένει παγωμένο σε όλες τις συμβάσεις μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από το 10%.
Κλείσιμο

- αύξηση των ωρών εργασίας. Το ωράριο σύμφωνα με πληροφορίες προτάθηκε να πάει από τις 37 στις 39 ώρες την εβδομάδα με διατήρηση της πενθήμερης απασχόλησης. Στο τραπέζι έπεσε και το ελαστικό ωράριο (π.χ. 10 το πρωί με 6 το απόγευμα) σε υποκαταστήματα που βρίσκονται σε συγκεκριμένες περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης