Νέο κούρεμα στα δάνεια της τρόικας προδικάζει τώρα και η S&P

Νέο κούρεμα στα δάνεια της τρόικας προδικάζει τώρα και η S&P

Αλλαγή των όρων δανεισμού της Ελλάδας απ' την τρόικα προδικάζει η Standard & Poor's θεωρώντας ότι θα γίνει "κούρεμα" του χρέους στην αγοραία αξία του...

Νέο κούρεμα στα δάνεια της τρόικας προδικάζει τώρα και η S&P
Αλλαγή των όρων δανεισμού της Ελλάδας απ' την τρόικα προδικάζει η Standard & Poor's θεωρώντας ότι θα γίνει "κούρεμα" του χρέους στην αγοραία αξία του. Ωστόσο θεωρεί πως θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην θίγεται η πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας σε "default".

Στην έκθεση που υπογράφει ο επικεφαλής αναλυτής στην Ευρώπη Moritz Kraemer και αφορά το σύνολο των κινδύνων στην Ευρωζώνη, η Standard & Poor's σημειώνει πως "η προοπτική μίας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους προς τους ιδιώτες δεν είναι άμεση".

"Παραμένει επαχθές το ελληνικό χρέος, που εξακολουθεί να ξεπερνάει το 160% του ΑΕΠ", σημειώνει ο κ. Kraemer, σημειώνοντας πως: "Ωστόσο, σε συνάρτηση με τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής, πιστεύουμε ότι τα μέλη της Ευρωζώνης θα κινηθούν πως μία επιπλέον βελτίωση των όρων δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης".

Σύμφωνα με τον Kraemer η λύση αυτή θα ήταν μία διαγραφή του ελληνικού χρέους σε αγοραίες αξίες. Και υπογραμμίζει πως αυτή η "αναθεώρηση" θα επηρρεάσει μόνο τους επίσημους πιστωτές EFSF και διμερή δάνεια απ' τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης)και θα γίνει με τρόπο τέτοιο ώστε να αποφευχθεί η αξιολόγηση "D" ("Default")για τη χώρα μας.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση που τηρεί η S&P για την Ελλάδα είναι "Β-"

Ο κ. Kraemer καταλήγει πως η πιθανότητα εξόδου της χώρας απ' το ευρώ έχει ελαχιστοποιηθεί σε σχέση με ένα χρόνο πριν και η προοπτική οποιασδήποτε άλλης χώρας της Ευρωζώνης να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα είναι ακόμα πιο μικρή.

Διάβαστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης