Όλι Ρεν: Βραδεία η ανάπτυξη φέτος στην ευρωπαϊκή οικονομία

Όλι Ρεν: Βραδεία η ανάπτυξη φέτος στην ευρωπαϊκή οικονομία

«Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την ευρωζώνη βελτιώνονται, αν και οι εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί αργά στη διάρκεια του έτους», είπε ο Ρεν...

Όλι Ρεν: Βραδεία η ανάπτυξη φέτος στην ευρωπαϊκή οικονομία
Η ευρωπαϊκή οικονομία θα αναπτυχθεί αργά φέτος, τόνισε ο επικεφαλής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ, τόνισε ο Όλι Ρεν, προσθέτοντας ότι ίσως δοθεί περισσότερος χρόνος σε κάποιες χώρες ώστε να πετύχουν τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος. 

«Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την ευρωζώνη βελτιώνονται, αν και οι εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί αργά στη διάρκεια του έτους», είπε ο Ρεν.

Κλείσιμο
Οι δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση του Institute of International Finance στη Μόσχα, έρχονται μετά από τα στοιχεία σήμερα που εμφανίζουν ότι η ευρωζώνη συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές του 2009. Η συρρίκνωση αυτή, οδήγησε κάποιες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, να δηλώνουν ότι ίσως δεν καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος.

«Εάν η ανάπτυξη επιδεινωθεί πέραν των εκτιμήσεων, μια χώρα ίσως λάβει επιπλέον χρόνο για να διορθώσει το έλλειμμά της», δήλωσε ο Ρεν, επισημαίνοντας ότι τέτοιες παραχωρήσεις έχουν δοθεί στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα το περασμένο έτος. Η Κομισιόν  καθορίζει διαρθρωτικούς στόχους για τις χώρες, που σημαίνει ότι αφαιρεί τις επιδράσεις από τον επιχειρηματικό κύκλο και τα έκτακτα μέτρα από τον προϋπολογισμό, πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο capital.gr
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης