Ενιαίος φόρος και στα ακίνητα της Εκκλησίας

Ενιαίος φόρος και στα ακίνητα της Εκκλησίας

Συνεδριάζει την Τετάρτη υπό τον Γιάννη Στουρνάρα για τον ενιαίο φόρο ακινήτων - Ρεπορτάζ του newmoney.gr 

Ενιαίος φόρος και στα ακίνητα της Εκκλησίας
Στα ακίνητα της Εκκλησίας «λοξοκοιτά» πλέον η διακομματική επιτροπή που συνεδριάζει αύριο υπό τον Γιάννη Στουρνάρα για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. 

Από τα ως τώρα σενάρια  και με δεδομένο πλέον πως θα ισχύσει αφορολόγητο  τουλάχιστον 50.000 ευρώ (ή 100.000 ευρώ για τους έγγαμους), φαίνεται να ανοίγει «τρύπα» 0,5-1 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα, σε σχέση με τις εισπράξεις των 3,2 δισ. και άνω στις  οποίες προσβλέπει η κυβέρνηση.
Κλείσιμο

Όπως έχει διαφανεί, ο στόχος θα επιτυγχάνετο εύκολα αν δεν υπήρχε πρόβλεψη για αφορολόγητο όριο. Εφόσον όμως ο φόρος δεν επιβληθεί από το πρώτο ευρώ, φαίνεται πως θα αποδώσει περί τα 2 δισ. ευρώ και όχι 3 δισ. που γράφτηκαν στο μνημόνιο. Και αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις περιπτώσεις ίσως είναι και μικρότερο το ποσό φόρου, από ό,τι πλήρωνε ως τώρα ένας ιδιοκτήτης για ΦΑΠ κα ΕΕΤΗΔΕ μαζί.

Ήδη το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων της Εκκλησίας έχει απασχολήσει την Επιτροπή, ενώ φαίνεται πως για να κλείσει η "τρύπα", δεν αρκεί ούτε η φορολόγηση των ακινήτων της Εκκλησίας που έχουν αμιγώς εμπορική χρήση, όπως εισηγούνται εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στο τραπέζι μπαίνει έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, και το ενδεχόμενο να επεκταθεί η φορολόγηση και στην υπόλοιπη ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης