«Δεν θα υπάρξουν νέα χρήματα για την Ελλάδα» λέει ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ

«Δεν θα υπάρξουν νέα χρήματα για την Ελλάδα» λέει ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ

«Δεν θα υπάρξουν νέα χρήματα για την Ελλάδα» δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι  ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ θα κοστίσει πολλά χρήματα

“Θα χρειαστείτε 80 δισ. ευρώ!”
«Δεν θα υπάρξουν νέα χρήματα για την Ελλάδα» λέει ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ
«Δεν θα υπάρξουν νέα χρήματα για την Ελλάδα» δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι  ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ θα κοστίσει πολλά χρήματα.

Ο Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε επίσης ότι η Ολλανδία ενδέχεται να αποτελέσει το δωδέκατο ευρωπαϊκό κράτος που θα συμμετάσχει στην ενισχυμένη συνεργασία για τη θέσπιση ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, προθέτοντας όμως ως όρο συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε επιστολές από 11 χώρες οι οποίες δηλώνουν πως θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτήν την ενισχυμένη συνεργασία, υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Άλγκιρντας Σέμετα, κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Κλείσιμο
Μεταξύ των πρώτων χωρών που προσχώρησαν στην πρωτοβουλία ήσαν η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Αυστρία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, γεγονός που επέτρεψε τη δρομολόγηση της διαδικασίας στα μέσα Οκτωβρίου, καθώς απαιτείτο η συμμετοχή τουλάχιστον εννέα κρατών. Στη συνέχεια προσχώρησαν και η Σλοβακία και η Εσθονία.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γέρουν Ντάισελμπλουμ προέταξε, ωστόσο, μία σειρά προϋποθέσεων, ιδιαίτερα την εξαίρεση των συνταξιοδοτικών ταμείων. «Εάν οι προϋποθέσεις πληρούνται, εμείς ευχαρίστως θα συμμετέχουμε», πρόσθεσε.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης