ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το ελληνικό χρέος

Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το ελληνικό χρέος

Σχολιάζοντας την έγκριση του πολυνομοσχεδίου από το ελληνικό κοινοβούλιο,  έκανε λόγο για «ένα πολύ σημαντικό βήμα από την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό»

Νιόπλιας: Αυτό ήταν το πιο γλυκό...
Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το ελληνικό χρέος
Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το ελληνικό χρέος, είπε τη Δευτέρα ο κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι, τονίζοντας πως «ο μηχανισμός έκτακτης ρευστότητας ELA δεν συνιστά χρηματοδότηση» καθώς και ότι για την κρίση χρέους, «η μπάλα είναι στις κυβερνήσεις».

Σε συνέντευξη Τύπου, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει σταθερά τα ευρωεπιτόκια στο 0,75%, ο κ. Ντράγκι αναφέρθηκε στην έγκριση του πολυνομοσχεδίου από το ελληνικό κοινοβούλιο κάνοντας λόγο για «ένα πολύ σημαντικό βήμα από την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό».

Σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναφέρθηκε στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την επόμενη εβδομάδα. 

Κλείσιμο
Όσον αφορά στην οικονομική ανάπτυξη στην ζώνη του ευρώ, ο κ. Ντράγκι είπε ότι θα είναι ισχνή το 2013, ενώ πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει άνω του 2% το 2012 και να υποχωρήσει σταδιακά το 2013.

Όπως είπε, αν και το κλίμα στις χρηματαγορές έχει βελτιωθεί αισθητά, ωστόσο, αναμένεται αδύναμη ανάπτυξη την επόμενη χρονιά.

Την ίδια στιγμή επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει σε ετοιμότητα για να εφαρμόσει το πρόγραμμα αγορών κρατικών ομολόγων εφόσον προηγηθεί σχετικό αίτημα από κάποια χώρα της Ευρωζώνης και προκειμένου να αποτρέψει καταστροφικά σενάρια που θα έθεταν σοβαρές προκλήσεις για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Ο Μάριο Ντράγκι σημείωσε επίσης ότι οι κίνδυνοι για την ευρωζώνη παραμένουν,  για αυτό θα πρέπει οι κυβερνήσεις να εντείνουν τις προσπάθειες τους για δημοσιονομική εξυγίανση.














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης