Εμπόδια στην καθημερινή λειτουργία της θυγατρικής των ΕΛΠΕ στα Σκόπια βάζει η FYROM

Εμπόδια στην καθημερινή λειτουργία της θυγατρικής των ΕΛΠΕ στα Σκόπια βάζει η FYROM

Η κυβέρνηση Γκρουέφκσι δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία των Σκοπιανών με πετρέλαιο , επειδή η ΟΚΤΑ ελέγχεται από τα ΕΛΠΕ...

Εμπόδια στην καθημερινή λειτουργία της θυγατρικής των ΕΛΠΕ στα Σκόπια βάζει η FYROM
Στις 18.10.12, η θυγατρική  εταιρεία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, OKTA AD – Skopje, με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι οι Τελωνειακές Αρχές των Σκοπίων ανήρτησαν στον ηλεκτρονικό τους ιστότοπο απόφαση για τη διακοπή της δυνατότητας χρήσης από την εταιρεία μας της απλουστευμένης διαδικασίας εισαγωγών – εξαγωγών προϊόντων πετρελαίου.

Η απόφαση αυτή είναι αστήρικτη και, ως εκ τούτου, άδικη και επιζήμια αφού επηρεάζει την ομαλή τροφοδοσία με προϊόντα πετρελαίου των αγορών των Σκοπίων και του Κοσόβου. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την τεκμηρίωση της απόφασης αυτής είναι σαθρά και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Κατά συνέπεια, η ΟΚΤΑ θα χρησιμοποιήσει όλα τα διοικητικά και έννομα μέσα για την κατάρριψή τους.Αν και η απόφαση αυτή δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες και καθυστερήσεις στη διαδικασία εισαγωγής, η ΟΚΤΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της ομαλής και σύννομης τροφοδοσίας των αγορών.
Κλείσιμο

Η ΟΚΤΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανική και εμπορική επιχείρηση των Σκοπίων, με ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξεως των 650.000.000 ευρώ και διακινεί περί τους 900.000 ΜΤ καυσίμων ετησίως, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος της τοπικής αγοράς και της αγοράς του Κοσόβου. 

Πέρα από τις σημαντικές επενδύσεις, άνω των 80.000.000 ευρώ τα τελευταία χρόνια, προσφέρει και πολύπλευρο κοινωνικό έργο, με 675 θέσεις εργασίας και ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης