Απεσύρθη η τροπολογία που καταργεί εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΟΕΕ-ΟΕΚ

Απεσύρθη η τροπολογία που καταργεί εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΟΕΕ-ΟΕΚ

Σε απόσυρση τροπολογίας που καταργούσε την υποχρέωση εργοδοτών  καταβολής εισφορών υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Κατοικίας (ΟΕΕ, ΟΕΚ) αναγκάστηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούστης υπό την απειλή καταψήφισής της από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ....

Άρον-άρον απέσυρε την τροπολογία που καταργεί την εργοδοτική εισφορά υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας (ΟΕΕ και ΟΕΚ) ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούστης υπό την απειλή καταψήφισής της από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Με τον τρόπο αυτό μια ακόμα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης συνεργασίας «μπλοκάρει» κοινοβουλευτικά δημιουργώντας προβληματισμούς στα «ηνωμένα επιτελεία» του Μεγάρου Μαξίμου και της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι το σκεπτικό της υπουργικής τροπολογίας εντασσόταν στην απαίτηση της τρόικας για μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Από την άλλη, οι ενστάσεις των κυβερνητικών εταίρων στηρίζονται στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένες εισφορές οδηγούνται στον ΟΑΕΔ και υπερ των ανέργων που συνεχώς αυξάνονται.

Συγκεκριμένα, από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιάννης Κουτσούκος επισήμανε στον υπουργό ότι πρέπει να αποσύρει την τροπολογία και να «την ξανασκεφτεί», στο ίδιο μήκος και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου που επισήμανε ότι πρόκειται για «αιφνιδιαστική ρύθμιση της τελευταίας στιγμής».

Επιπροσθέτως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία.

Πάντως, κατά την τετράμηνη θητεία της, η κυβέρνηση δεν κατάφερε σε καμία ονομαστική ψηφοφορία διατάξεων νομοσχεδίων να επιτύχει τον απόλυτο αριθμό βουλευτών των κομμάτων που την υποστηρίζουν.

Συγκεκριμένα, απώλειες, κυρίως από τα στρατόπεδα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, υπήρξαν στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών, της τροπολογίας για τα ‘master plan’ των λιμανιών, ενώ υπό την απειλή της καταψήφισης αποσύρθηκαν οι τροπολογίες για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, την επιβολή ειδικού τέλους για τα σκάφη αναψυχής άνω των 12 μέτρων και η πρόσφατη για την κατάργηση εργοδοτικών εισφορών.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

@ΝΑΚ-ΒΟΥ

400 εργαζόμενους; που τους βρήκες;

ΝΑΚ-ΒΟΥ

 ΕΛΕΟΣ!!! ΕΚΑΝΑ ΑΠΔ ΜΕ 400 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ! ΤΩΡΑ??? ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ?

ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ

 Ο ΟΣΥΚ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΛΕΙ ΑΠΔ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ. ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΕΛΟΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

Θ ο Α

 Εμείς που βασιστηκαμε στο απο 20/9/2012 δελτίο τύπου του ΙΚΑ απλά τον ήπιαμε.Εκτός και αν φροντίζουν να ανεβαζουν την παραγωγικότητά μας.Αφου δεν μπορούν να χωρίσουν δυό γαιδουριών άχυρο περιμένετε να μας σώσουν?Οσο για κατι χριστοφιλοοικονομοστρατούληδες, μάγκες μου, αφου εσεις δεν πληρώνετε οφείλετε να μην έχετε και άποψη.

noldor

"πρέπει να καταργηθούν και οι αντίστοιχες εισφορές που καταβάλλουν οι εργοδότες." Για τις εισφορές των εργαζομένων;;;;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xaxasklonts

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Πρόεδρος Γιούνκερ αρχικά θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, έπειτα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στις 12 θα μιλήσει στην ολομέλεια της Βουλής

panagiosss

Ο νόμος για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στην τελική του διατύπωση επιβάλλεται να είναι απολύτως σαφής χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνείας, λέει ο Πρόεδρος της ΔΕΗ

2