Απεσύρθη η τροπολογία που καταργεί εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΟΕΕ-ΟΕΚ

Απεσύρθη η τροπολογία που καταργεί εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΟΕΕ-ΟΕΚ

Σε απόσυρση τροπολογίας που καταργούσε την υποχρέωση εργοδοτών  καταβολής εισφορών υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Κατοικίας (ΟΕΕ, ΟΕΚ) αναγκάστηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούστης υπό την απειλή καταψήφισής της από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ....

Απεσύρθη η τροπολογία που καταργεί εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΟΕΕ-ΟΕΚ
Άρον-άρον απέσυρε την τροπολογία που καταργεί την εργοδοτική εισφορά υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας (ΟΕΕ και ΟΕΚ) ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούστης υπό την απειλή καταψήφισής της από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Με τον τρόπο αυτό μια ακόμα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης συνεργασίας «μπλοκάρει» κοινοβουλευτικά δημιουργώντας προβληματισμούς στα «ηνωμένα επιτελεία» του Μεγάρου Μαξίμου και της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι το σκεπτικό της υπουργικής τροπολογίας εντασσόταν στην απαίτηση της τρόικας για μείωση του μη μισθολογικού κόστους.
Κλείσιμο

Από την άλλη, οι ενστάσεις των κυβερνητικών εταίρων στηρίζονται στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένες εισφορές οδηγούνται στον ΟΑΕΔ και υπερ των ανέργων που συνεχώς αυξάνονται.

Συγκεκριμένα, από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιάννης Κουτσούκος επισήμανε στον υπουργό ότι πρέπει να αποσύρει την τροπολογία και να «την ξανασκεφτεί», στο ίδιο μήκος και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου που επισήμανε ότι πρόκειται για «αιφνιδιαστική ρύθμιση της τελευταίας στιγμής».

Επιπροσθέτως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία.

Πάντως, κατά την τετράμηνη θητεία της, η κυβέρνηση δεν κατάφερε σε καμία ονομαστική ψηφοφορία διατάξεων νομοσχεδίων να επιτύχει τον απόλυτο αριθμό βουλευτών των κομμάτων που την υποστηρίζουν.

Συγκεκριμένα, απώλειες, κυρίως από τα στρατόπεδα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, υπήρξαν στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών, της τροπολογίας για τα ‘master plan’ των λιμανιών, ενώ υπό την απειλή της καταψήφισης αποσύρθηκαν οι τροπολογίες για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, την επιβολή ειδικού τέλους για τα σκάφη αναψυχής άνω των 12 μέτρων και η πρόσφατη για την κατάργηση εργοδοτικών εισφορών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης