Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο

Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο

Σε ξεπούλημα προχώρησαν σήμερα οι Τράπεζες και οι εγχώριοι επενδυτές, μια ημέρα μετά την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ

Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο
Σε ξεπούλημα προχώρησαν σήμερα οι Τράπεζες και οι εγχώριοι επενδυτές, μια ημέρα μετά την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ, τα αποτελέσματα της οποίας δεν είναι ακόμη ορατά και δεν θα μπορούσαν να είναι διότι η Γερμανίδα δεν θα ανακοίνωνε ποτέ τι συμφώνησε για την υποστήριξη της χώρας.

Για παράδειγμα, οι τραπεζικές μετοχές πωλήθηκαν αν και μεταφέρουν ένα σημαντικό νέο όπως  αυτό της εγγύησης κατά 100% της τιμής των νέων ελληνικών ομολόγων, που σημαίνει λιγότερα κεφάλαια στην ανακεφαλαιοποίηση κατά 8 δισ. ευρώ.

Όπως δείχνει και η αξία των συναλλαγών (0 εκατ. ευρώ), οι επενδυτές δεν προχώρησαν σε μαζικές πωλήσεις, αλλά σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις.

Κλείσιμο
Ύστερα δε από τις σημαντικές αποδόσεις που είχε προσφέρει εσχάτως η ελληνική αγορά (από τις πρώτες παγκοσμίως) μια υποχώρηση κατά 3-4% αποτελεί μια ευκαιρία για τους επενδυτές που θα θελήσουν να αποκομίσουν κέρδη από μια πρόοδο της χώρας.

Οριακή η πτώση στις αγορές της Ευρώπης οι οποίες ακόμη ανησυχούν από τις προειδοποιήσεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη παγκοσμίως, αλλά και από την αβεβαιότητα της Ισπανίας και κατά δεύτερο λόγο της Ελλάδας.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 799,42 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,64%. Πτώση πάνω από 10% για την Λαϊκή και την Folli – Follie – η οποία έκλεισε σημαντική συμφωνία με Ελβετικό όμιλο.

Πάνω από 6% η πτώση σε Eurobank – Tράπεζα Κύπρου. Πτώση 4,37% για την Βιοχάλκο και 6% για τον ΟΠΑΠ- Πειραιώς.

Πτώση 3,94% για την Σιδενόρ, 6,92% για την Τέρνα Ενεργειακή και 3% για την ΕΧΑΕ.  




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης